Etherische oliën voor in de ochtend

Etherische oliën voor in de ochtend

De een stapt fluitend uit bed en de ander heeft regelmatig last van een ochtendhumeur. Hoe start jij jouw dag? Wist je dat de start van jouw dag invloed heeft op de rest van jouw dag? Met aromatherapie kun je de start van jouw dag een flinke (vrolijke) boost geven! Ik tip je graag een aantal fijne etherische oliën voor in de ochtend.

Dit doet snoozen met jouw gezondheid

Hoe start jij jouw dag? Ben je een snoozer of een vroege vogel? Ik snap als geen ander dat het niet altijd makkelijk is om uit bed te gaan. Máár.. Stop met snoozen en ga toch meteen uit bed als de wekker gaat. Snoozen is namelijk helemaal niet zo fijn als dat het lijkt.

Snoozen zorgt er namelijk voor dat:

  • Je slaapritme wordt verstoord en je slaapkwaliteit is daarmee een stuk lager.
  • Je juist vermoeider wakker wordt.
  • De kans op stress en een depressie groter is. (Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek!)

Dus ondanks dat het zo heerlijk lijkt om nog even te snoozen, is het verstandig om gewoon uit bed te gaan als de wekker gaat. Drink vervolgens een groot glas water en ga aan de slag met etherische oliën, zodat je toch fris wakker wordt.

Ochtendroutine met etherische oliën

Bewust of onbewust hebben we allemaal een ochtendroutine. Misschien start jij jouw dag heel bewust met een miracle morning met onder andere meditatie, yoga, een wandeling, journallen en dankbaarheid. Of misschien vind je dat je daar helemaal geen tijd voor hebt en ben je al blij dat je de deur uit kunt gaan met een kop koffie. Etherische oliën voor in de ochtend kunnen op beide ochtendroutines een fijne toevoeging zijn.

Etherische oliën kunnen ons humeur een flinke boost geven, wat heerlijk is bij een ochtendhumeur. Maar daarnaast kunnen ze ons ook opfrissen, stimuleren, motiveren en de watten in ons hoofd weghalen. Win-winsituatie om etherische oliën in de ochtend te gebruiken dus!

Welke etherische oliën voor in de ochtend kun je het beste gebruiken?

Sommige etherische oliën kunnen ons lekker kalmeren, terwijl anderen ons juist een flinke oppepper geven. Welke etherische oliën voor in de ochtend kun je dan het beste gebruiken om lekker wakker te worden?

  • Citrus oliën: Citrus oliën zorgen voor wat extra vrolijkheid en kunnen daarnaast lekker opfrissen. Denk bijvoorbeeld aan CitroenLimoenGrapefruit of Sinaasappel.
  • Munt oliën: Etherische oliën als Pepermunt en Kruizemunt zorgen voor een heerlijk fris gevoel. Ze halen de watten uit je hoofd en werken stimulerend.
  • Oliën van kruiden: Ook kruiden kunnen een verfrissend gevoel geven, de concentratie verbeteren en de watten uit je hoofd halen. Denk dan bijvoorbeeld aan Basilicum en Rozemarijn. Ook Eucalyptus etherische olie is een fijne olie om in te zetten in de ochtend!

Deze verschillende enkelvoudige etherische oliën kun je lekker met elkaar mixen & matchen, precies zodat je een geur hebt die jij fijn vindt in de ochtend. Ik combineer bijvoorbeeld graag Grapefruit met Pepermunt of juist Rozemarijn met Limoen. Lekker fris! Heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan met enkelvoudige oliën? Dan is de Waking Up etherische oliën ook perfect om te gebruiken in de ochtend. Persoonlijk vind ik ook de Clear Mind een hele fijne in de ochtend!

Hoe gebruik je etherische oliën in de ochtend?

Of je nou een uitgebreid ochtendroutine hebt of juist helemaal niet: etherische oliën kun je altijd simpel inzetten in de ochtend. Het hoeft niet veel, uitgebreid of ingewikkeld te zijn.

  • Zet de diffuser aan! Zet ‘s morgens lekker een aroma diffuser aan met verkwikkende oliën.
  • Gebruik een spray. Je kunt je eigen roomspray maken of bijvoorbeeld de Waking Up spray gebruiken en dit lekker door de kamer sprayen.
  • Tijdens het douchen. Je kunt wat van jouw favoriete etherische olie voor in de ochtend op de douchemuur druppelen of een Shower Mist gebruiken.

Lees ook: Etherische oliën onder de douche

Boekentip van PURE

Wil je je ochtendroutine uitbreiden? Dan vind ik het boek Miracle Morning van Hal Elrod een echte aanrader! Hierin beschrijft hij zes (nieuwe) gewoontes om meer focus, positiviteit, regelmaat en bewustzijn in jouw dag. In het boek vertelt hij over deze gewoontes, maar ook waarom je elke ochtend een uur voor jezelf zou moeten hebben. Aanrader!

Shoppen

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €10.95.Huidige prijs is: €8.75.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €20.95.Huidige prijs is: €16.75.
8.5521.40
Aanbieding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial