10 fijne etherische oliën in de lente

etherische oliën voor in de lente

Persoonlijk ben ik echt dol op de seizoenen! Ik vind het heerlijk dat de seizoenen in Nederland zo wisselen en dat ieder seizoen weer anders is. Na een lange donkere winter, kijk ik echt weer uit naar de lente. Het zonnetje komt weer tevoorschijn, de dagen worden langer, de natuur begint weer op gang te komen: ik hou er van! In dit artikel lees je alles over de veranderingen in de lente, de bijkomende klachten en welke etherische oliën in de lente fijn zijn om in te zetten!

De overgang naar de lente: wat gebeurt er in ons lichaam?

Wanneer de seizoenen veranderen, verandert er ook van alles in ons lichaam. Zowel fysiek als mentaal en emotioneel kunnen we dit (vaak onbewust) voelen. Denk aan de schommelingen in het weer en daarmee ook de luchtdruk: dit kan vaak zorgen voor onrust en klachten als hoofdpijn bijvoorbeeld. Opeens hangen er weer allemaal pollen in de lucht waar we op kunnen reageren en daarnaast wordt ook nog de klok verzet. Ons lichaam is in de lente veel bezig met al deze veranderingen en schommelingen. Geen wonder dus dat je soms last kunt krijgen van stemmingswisselingen, een onrustig gevoel, hoofdpijn, traanogen en snotteren en opeens heel anders slapen.

Lees ook: Etherische oliën voor verschillende klachten in de lente

Etherische oliën in de lente

Vrijwel allemaal houden we er van dat het zonnetje zich in de lente weer laat zien, toch kunnen we ook verschillende klachten krijgen. Denk bijvoorbeeld aan hooikoorts of voorjaarsmoeheid: de laatste is wellicht wat minder bekend, maar behoorlijk veel mensen stoeien hiermee! Aromatherapie kan hierbij een hele fijne ondersteuning zijn. Etherische oliën in de lente kunnen ons zowel fysiek als mentaal en emotioneel een flinke boost geven, pijntjes verlichten en klachten verminderen. Welke etherische oliën in de lente zijn dan echte musthaves?

  • Lavendel: Lavendel wordt ook wel ‘het Zwitserse zakmes onder de oliën’ genoemd en dat is niet voor niks. Deze olie kun je voor ontzettend veel klachten en kwaaltjes inzetten. Lavendel brengt ontspanning en laat ons beter slapen, maar daarnaast kan Lavendel olie ook een fijne ondersteuning zijn bij klachten als hooikoorts en hoofdpijn. Lavendel kan ontstekingen verminderen en hoofdpijn verzachten.
  • Pepermunt: Pepermunt olie bevat het bestandsdeel menthol, dit geeft een verkoelend effect op de huid. Dit is niet alleen fijn op warme lentedagen, maar het verlicht ook hoofdpijn en spanningen in de spieren. Daarnaast kan het hooikoortsklachten verminderen bij inademing én geeft Pepermunt een flinke oppepper.
  • Eucalyptus: Eucalyptus heeft een reinigende werking: ideaal tijdens de grote voorjaarsschoonmaak! Ook werkt het pijnstillend en kan het ontstekingen remmen. Last van hooikoorts? Eucalyptus brengt verlichting!
  • CitroenCitroen brengt verfrissing! Ideaal wanneer je last hebt van een dipje, een vol hoofd of tijdens het schoonmaken. Ook werkt het verlichtend bij klachten als hooikoorts.
  • Basilicum: Misschien een onverwachte in dit rijtje, maar Basilicum etherische olie werkt fantastisch bij hoofdpijn en spanningen in de spieren. Wanneer je het gevoel hebt dat je hoofd vol watten zit, brengt Basilicum mentale helderheid en heeft het een oppeppend effect.
  • Kamille: Je kent Kamille ongetwijfeld om de positieve werking op onze slaap en de kalmerende effecten. Maar ditzelfde kalmerende effect kan Kamille hebben bij klachten als hoofdpijn. Fijn dus om deze etherische olie in de lente te gebruiken wanneer je last hebt van hoofdpijn of de klok die verzet is.
  • Rozemarijn: Bij allerlei klachten in de lente is Rozemarijn etherische olie een fijne ondersteuning. Rozemarijn geeft mentale helderheid, is fijn om in te zetten bij vermoeidheid, is een goede reiniger (zowel tijdens het poetsen als energetische reiniging) en is daarnaast fijn om in te zetten bij klachten als hoofdpijn en snotteren.
  • Cypres: Als je het allemaal even niet meer overziet, geeft Cypres jou kracht en doorzettingsvermogen. Ook bij hooikoortsklachten is Cypres een fijne olie om in te zetten.
  • Geranium: Tijd om de bloemetjes buiten te zetten! De bloemige geur van Geranium doet mij altijd denken aan de lente en geeft me een heerlijk gevoel. Daarom mag deze etherische olie niet ontbreken in dit rijtje: daarnaast zorgt Geranium olie voor meer emotionele balans en verdrijft het negatieve gedachten.
  • Spring Feeling: Valt het weer een beetje tegen in de lente? Haal de lente in huis met de Spring Feeling etherische olie! Een heerlijke frisse en bloemige geur: lente in een potje!

Shoppen

11.7528.40
8.5521.40

Meer lezen over etherische oliën in de lente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial