Aromatherapie bij hooikoorts

Aromatherapie bij hooikoorts - PURE by Me

Het zonnetje laat zich weer zien, de vogeltjes fluiten weer en langzaam wordt de natuur weer groen. Hoe fijn het ook is dat het langzaam weer lente wordt in Nederland, de vragen met hooikoortsklachten vliegen ons alweer om de oren. Etherische oliën kunnen een prachtige ondersteuning bieden bij deze klachten. Benieuwd hoe jij aromatherapie bij hooikoorts kunt inzetten?

Hooikoorts klachten

Wist je dat zo’n 30% van de Nederlandse bevolking last heeft van hooikoorts klachten? Wanneer jouw lichaam (over)gevoelig op pollen en stuifmeel reageert kun je diverse klachten ervaren. Denk aan traanogen, niezen, snotteren en een verstopte neus. Hoeste, hoofdpijn en een slechte concentratie (en nachtrust!) zijn daar vaak het gevolg van.

Aromatherapie bij hooikoorts kan verlichting bieden. Veel etherische oliën kunnen op een fijne en natuurlijke manier ondersteuning bieden bij hooikoorts klachten.

Welke etherische oliën kun je gebruiken bij hooikoorts?

Een combinatie van Citroen, Lavendel en Pepermunt is fijn om in te zetten als aromatherapie bij hooikoorts. Citroen etherische olie is een fijne oppepper die stimulerend werkt bij het maken van antistoffen. Lavendel is een ontspannende olie die ook heel fijn is bij hoofdpijn. Pepermunt olie is perfect voor de verstopte neus en deze combinatie wordt dan ook met veel enthousiasme het Pollen-trio genoemd! Je kunt deze combinatie gebruiken in een diffuser of er zelf een roller mee maken.

Handig voor onderweg

Wil je zelf een roller maken met het pollentrio? Hou dan van iedere olie 6 tot 8 druppels aan en rol dit over je neus en eventueel het voorhoofd. Let daarbij op dat je het niet te dicht bij de ogen rolt, de Pepermunt kan er voor zorgen dat je dan traanogen krijgt.

Daarnaast is de Allergy Control inhaler een hele fijne om te gebruiken bij hooikoorts. De inhaler is op basis van diverse etherische oliën die allemaal bekend staan om hun anti-histamine werking, ofwel die je ondersteunen bij allergische reacties. Vooral bij allergische reacties aan de ogen en luchtwegen, zoals traanogen, snotteren, niezen en het dichtslaan van de neus. De Allergy Control is een fijne manier van aromatherapie bij hooikoorts; het verlicht en verzacht de klachten en is ideaal voor onderweg!

De Allergy Control inhaler kan gebruikt worden bij kinderen vanaf 6 jaar.

Aanbieding!
Aanbieding!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial