Aromatherapie bij hooikoorts

Aromatherapie bij hooikoorts - PURE by Me

Het zonnetje laat zich weer zien, de vogeltjes fluiten weer en langzaam wordt de natuur weer groen. Hoe fijn het ook is dat het langzaam weer lente wordt in Nederland, de vragen met hooikoortsklachten vliegen ons alweer om de oren. Etherische oliën kunnen een prachtige ondersteuning bieden bij deze klachten. Benieuwd hoe jij aromatherapie bij hooikoorts kunt inzetten?

Dit artikel is geschreven op 13 maart 2022 en heeft op 16 maart 2023 een update gehad.

Hooikoorts klachten

Wist je dat zo’n 30% van de Nederlandse bevolking last heeft van hooikoorts klachten? Wanneer jouw lichaam (over)gevoelig op pollen en stuifmeel reageert kun je diverse klachten ervaren. Denk aan traanogen, niezen, snotteren en een verstopte neus. Hoeste, hoofdpijn en een slechte concentratie (en nachtrust!) zijn daar vaak het gevolg van.

Aromatherapie bij hooikoorts kan verlichting bieden. Veel etherische oliën kunnen op een fijne en natuurlijke manier ondersteuning bieden bij hooikoorts klachten.

Welke etherische oliën kun je gebruiken bij hooikoorts?

Een combinatie van Citroen, Lavendel en Pepermunt is fijn om in te zetten als aromatherapie bij hooikoorts. Citroen etherische olie is een fijne oppepper die stimulerend werkt bij het maken van antistoffen. Lavendel is een ontspannende olie die ook heel fijn is bij hoofdpijn. Pepermunt olie is perfect voor de verstopte neus en deze combinatie wordt dan ook met veel enthousiasme het Pollen-trio genoemd! Je kunt deze combinatie gebruiken in een diffuser of er zelf een roller mee maken. Daarnaast kun je ook andere etherische oliën inzetten wanneer je aromatherapie bij hooikoorts wilt gebruiken. Een fijn overzicht:

  • Lavendel etherische olie: Lavendel werkt ontstekingsremmend en gaat op een natuurlijke manier histamine tegen. Histamine is het stofje in je lichaam wat vrij komt bij een allergische reactie. Daarnaast staat Lavendel bekend om aar ontspannende werking, óók bij klachten als hoesten en hoofdpijn.
  • Citroen etherische olieCitroen etherische olie geeft jouw immuunsysteem een flinke boost en heeft daarnaast een reinigende werking op ons lichaam. Ook stimuleert het ons lichaam om antistoffen aan te maken én vermindert het de gevoeligheid van ons slijmvlies. Hartstikke fijn wanneer we hooikoortsklachten hebben.
  • Pepermunt etherische olie: Pepermunt etherische olie opent onze sinussen en is een fijne en frisse geur wanneer je last hebt van een loopneus of een verstopte neus.
  • Cypres etherische olieCypres etherische olie versterkt ons afweersysteem, werkt ontstekingsremmend en is fijn bij diverse klachten aan de luchtwegen, zoals hoesten en proesten.
  • Atlasceder etherische olieDe bijzondere samenstelling van Atlasceder etherische olie zorgt niet alleen voor een kalmerende werking op onze slijmvliezen (en mind!), maar het remt ook ontstekingen én vertraagt allergische reacties.
  • Eucalyptus etherische olieEucalyptus etherische olie is een musthave bij klachten aan de luchtwegen en daarmee ook bij hooikoorts. Het heeft een slijmoplossende werking en dat is niet alleen fijn bij het hoesten, maar ook bij het vele snotteren.
  • Tea tree etherische olieTea tree etherische olie heeft een anti-allergische werking en vermindert daarnaast slijm in onze luchtwegen.

Kortom: er zijn verschillende fijne oliën die je kunt inzetten voor aromatherapie bij hooikoorts. Zo kun je een diffuserblend maken met Lavendel, Pepermunt en Citroen. Of een combinatie van Atlasceder, Cypres en Citroen is ook fijn en verfrissend bij hooikoortsklachten! Ga vooral zelf combineren met deze etherische oliën en ontdek welke combinatie het fijnste voor jou werkt!

Aromatherapie bij hooikoorts, ook handig voor onderweg

Wil je zelf een roller maken met het pollentrio? Hou dan van iedere olie 6 tot 8 druppels aan en rol dit over je neus en eventueel het voorhoofd. Let daarbij op dat je het niet te dicht bij de ogen rolt, de Pepermunt kan er voor zorgen dat je dan traanogen krijgt. Let bij het aanbrengen van de roller dan wel op dat je deze niet gebruikt wanneer je de zon in gaat. Door de Citroen olie kun je daarmee huidklachten krijgen.

Daarnaast is de Allergy Control inhaler een hele fijne om te gebruiken bij hooikoorts. De inhaler is op basis van diverse etherische oliën die allemaal bekend staan om hun anti-histamine werking, ofwel die je ondersteunen bij allergische reacties. Vooral bij allergische reacties aan de ogen en luchtwegen, zoals traanogen, snotteren, niezen en het dichtslaan van de neus. De Allergy Control is een fijne manier van aromatherapie bij hooikoorts; het verlicht en verzacht de klachten en is ideaal voor onderweg!

De Allergy Control inhaler kan gebruikt worden bij kinderen vanaf 6 jaar.

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €79.85.Huidige prijs is: €74.50.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €34.90.Huidige prijs is: €31.95.
5.95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial