Last van een zondagdip? Wij delen fijne tips!

Tips tegen een zondagdip - PURE by Me

Veel mensen hebben last van een zondagdip, dit wordt ook wel de zondagblues of Sunday Scaries genoemd. Je kunt het herkennen aan een gevoel van onrust, angst en/of somberheid op zondagavond of zondagmiddag. Uit onderzoek blijkt dat bijna iedereen dit wel eens ervaart: de een heeft het af en toe, de ander heeft het zeer regelmatig. In dit artikel vertellen wij jou alles over de zondagdip Ć©n geven we fijne tips!

Wat is de zondagdip en waar komt deze vandaan?

Misschien herken je het wel: was je vrijdag nog helemaal blij dat het weekend was, vloog het weekend in no-time voorbij en moet je alweer aan het werk. Als vanzelf begin je alweer te piekeren en te stressen over alle verplichtingen op je werk, de volle agenda en de vele to do’s die je komende week in je agenda hebt staan. Je voelt je snel onrustiger, valt op zondagavond misschien moeilijker in slaap en voelt veel spanningen in je lijf. Veel mensen hebben last van deze bekende zondagdip.

Ook als je een hele leuke baan hebt, kun je last hebben van de zondagdip. Je kunt last krijgen van de zondagdip door de overgang van een rustig, vrij en ontspannend weekend naar een nieuwe drukke week (vol afspraken en ‘moetjes’). Daarnaast speelt ook een verstoring van onze biologische klok een rol: in het weekend gaan we vaak later slapen en komen we vaak ook later uit bed. Heerlijk om langer in bed te liggen, maar het zorgt er ook voor dat onze biologische klok wordt verstoord. Ons lichaam houdt van routines en door opeens anders te slapen, raakt ons brein in de war.

Deze klachten kun jij ervaren bij de zondagdip

Misschien voel jij je alleen een beetje minder happy op zondag, maar wanneer je last hebt van een zondagdip kun je verschillende klachten ervaren.

  • Je ervaart gedurende de dag meer gevoelens vanĀ angst, somberheid, onrust of stress.
  • Je spieren voelenĀ gespannen, bijvoorbeeld in je nek, schouders of kaken.
  • Je hebt eenĀ gevoel van gejaagdheid en kunt moeilijkĀ ontspannen.
  • Je hebtĀ watten in je hoofd en kunt maarĀ moeilijk keuzes maken.
  • Je bent veel aan het piekeren en kunt maar moeilijk in slaap vallen.

Tips tegen een zondagdip

Natuurlijk is het vervelend om last te hebben van een zondagdip, maar je kunt dit heel wat zachter en fijner maken voor jezelf. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je biologische ritme in het weekend zoveel mogelijk gelijk houdt als doordeweeks, zorg ervoor dat je goed en voedzaam eet en wees wat liever naar jezelf toe.

  • Dankbaarheid: Sta op zondag eens stil waar je allemaal dankbaar voor bent. Wat was afgelopen week fijn? Waar wil je je komende week op focussen?
  • Meditatie: Doe een meditatie om je rustig en ontspannen te voelen.
  • Ga de natuur in en beweeg: De natuur maakt ons vrijwel altijd weer kalm en ook beweging zorgt ervoor dat we lekker in ons vel zitten.
  • Neem een warm (voeten)bad: Verwen jezelf een wat extra en geniet van een lekker warm (voeten)bad. Of beter nog: creĆ«er je eigen spa in huis!
  • Etherische oliĆ«n: Pak je favoriete etherische olie en ruik eens heel bewust aan het flesje. Wat doet de olie met jou? Hoe voel je je voor Ć©n na die tijd?

Etherische oliƫn kunnen een heerlijke tool zijn om te gebruiken tijdens de zondagdip. Zo kunnen etherische oliƫn jouw humeur een vrolijke boost geven, je helpen kalmeren en ervoor zorgen dat je minder piekert en wƩl lekker in slaap komt. Wat extra focus en energie nodig op de maandagochtend? Ook dan zijn etherische oliƫn een fijne ondersteuning!

Meer lezen over rust en ontspanning met etherische oliƫn

Ontspannende etherische oliƫn

16.9542.40
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
17.9544.90
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
14.95
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
17.95
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial