DIY Recept: Verwarmende Chai badzout

DIY Recept Verwarmende Chai badzout - PURE by Me

De winter is het seizoen om te vertragen en extra warmte op te zoeken. Een warm bad of voetenbad is daar zeer geschikt voor: het zorgt ervoor dat je kunt vertragen én dat je lekker opwarmt. Zelf vind ik het altijd heerlijk om te experimenteren met etherische oliën en daarmee mijn eigen producten te maken. Zelf een badzout maken is het alleen heel simpel om te doen, maar ook heel leuk. Deze verwarmende Chai badzout is ideaal tijdens koude dagen.

De winter: vertragen en verwarmen

De winter is een moment waarop we vertragen, naar binnen keren en intuïtief al sneller in de ruststand gaan. Waar we in de zomer veel de deur uit gaan, ploffen we in de winter veel liever op de bank. We zoeken de rust op én we zoeken de warmte op: met warme thee (of chocolademelk), een dekentje en de kaarsjes aan.

Verwarmen met een warm bad of voetenbad

Het is ontzettend belangrijk om jezelf warm te houden in de winter. Dit kan met verwarmende voeding (bijvoorbeeld stoofpotjes en gemberthee), maar het is ook heel belangrijk om je voeten lekker warm te houden. Wanneer we koude voeten hebben, hebben we het sneller koud. Bedenk je maar eens dat wanneer je koude voeten hebt in bed, je het maar moeilijk écht warm krijgt. Of juist andersom: als we het in de zomer warm hebben in bed, schoppen we vaak onze voeten buiten de dekens. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat we met koude voeten extra vatbaar zijn voor een verkoudheid? Juist in de koude maanden in het jaar is het belangrijk om jezelf goed te verwarmen.

Verwarmende etherische oliën

Als we kijken naar de verschillende geurtypen, dan is al snel duidelijk dat de etherische oliën van specerijen warm en pittig zijn. Als we kijken naar de Chai kruidenmix, dan zitten daar ook vooral verwarmende specerijen in, zoals: kardemom, kruidnagel, gember, zwarte peper, nootmuskaat, kaneel en steranijs.

  • Gember etherische olie: Brengt pit in je leven en verwarmt zowel lichaam als mind.
  • Kaneel etherische olie: Verwarmt je lichaam, maar ook je mind. Fijn om in te zetten bij emotionele frustraties en verharde spieren.
  • Kardemom etherische olie*:In Scandinavië wordt Kardemom veel gebruikt en dat is natuurlijk niet voor niets. Kardemom etherische olie is zacht en warm tegelijk.
  • Zwarte peper etherische olie*:Zwarte peper pept je op, zorgt voor warmte en wordt veel ingezet bij winterhanden en wintervoeten.
  • Steranijs etherische olie*: Geeft geborgenheid en warmte, biedt troost bij sombere (en koude) gevoelens.
  • Kruidnagel etherische olie: Kruidig, pittig en verwarmend – daarmee perfect voor de wintermaanden.
  • Nootmuskaat etherische olie: Werkt verwarmend op de spieren en zorgt daarnaast voor meer pit en energie.

* De etherische oliën die zijn aangegeven met een sterretje (*), staan niet standaard in ons assortiment. Deze kunnen we wel met alle liefde voor je bestellen. Stuur ons dan een mailtje op info@purebyme.com

DIY Recept: Zelf verwarmende Chai badzout maken

Deze badzout is simpel om te maken en in principe heb je er maar weinig voor nodig. Ik kan me voorstellen dat je wellicht niet alle etherische oliën hebt, geen probleem! Gebruik dan de etherische oliën die je wél hebt en voeg bijvoorbeeld wat Sinaasappel of Vanille olie toe. Dan is het niet meteen een Chai badzout, maar nog steeds lekker kruidig en verwarmend.

Dit heb je nodig:

Zo maak je zelf een verwarmende Chai badzout

Mix eerst de etherische oliën met de basisolie of neutrale badolie en zorg ervoor dat dit goed met elkaar mengt. Optioneel kun je hier nog een eetlepel honing aan toevoegen. Meng dit vervolgens met de epsomzout en roer dit goed door. Doe het in een pot (zoals een weckpot bijvoorbeeld) en klaar is kees! Gebruik een paar flinke eetlepels van deze verwarmende chai badzout per keer.

Je kunt deze badzout toevoegen aan een heerlijk warm bad, maar ook gebruiken voor een voetenbadje. Tip van PURE: Voeg aan je bad of voetenbad ook eens wat Magnesium vlokken toe. Ultieme ontspanning!

Meteen shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial