5x fijne enkelvoudige etherische oliën voor kinderen

5 fijne enkelvoudige etherische oliën voor kinderen - PURE by Me

Etherische oliën zijn niet alleen heel fijn voor ons als volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. Als moeder van twee prachtige meiden gebruiken we de etherische oliën thuis vrijwel dagelijks. Etherische oliën voor kinderen zijn vooral heel mooi om in te zetten bij kwaaltjes als overprikkeling, slecht slapen, een droge of geïrriteerde huid, verkoudheid, blauwe plekken, luizen, groeipijn en nog zo veel meer. Je kunt natuurlijk kiezen voor de samengestelde blends uit onze Kids Collectie, maar er zijn ook veel fijne enkelvoudige etherische oliën voor kinderen.

Kleine medische disclaimer: Aromatherapie is een vorm van complementaire zorg. Dit houdt in dat het een aanvullende zorg is. Etherische oliën kunnen een prachtige ondersteuning zijn. Maar gebruik ze dus nooit ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts.

Wat zijn etherische oliën nou precies? 

Etherische oliën zijn natuurlijke plantextracten en worden gewonnen uit planten, bloemen, vruchten, bomen en kruiden. Ze zijn enorm geconcentreerd en zeker bij kinderen is het heel belangrijk om hier op een veilige manier mee om te gaan. Er wordt wel eens gezegd bij etherische oliën ‘baadt het niet, dan schaadt het niet’, maar niks is minder waar. Etherische oliën zijn dan wel een natuurproduct, maar ook hierin zitten van nature chemische samenstellingen. Deze stofjes zorgen voor de werking van de plant en de olie, maar niet alle chemische samenstellingen zijn zacht genoeg voor kindjes. Daarom is het altijd heel belangrijk om te weten welke etherische oliën je veilig kunt gebruiken. Less is more! 

Leuk om te weten: Dit artikel kun je ook luisteren via de PURE by Me Podcast!

Waar moet je op letten?

Voordat je etherische oliën gebruikt bij kinderen er een aantal dingen om rekening mee te houden:

  1. Gebruik geen etherische oliën bij baby’s onder de zes maanden. Baby’s zijn nog zo klein en kwetsbaar, zij hebben meer moeite met het verwerken van etherische oliën.
  2. Gebruik etherische oliën nooit puur op de huid, maar verdun ze altijd met een basisolie. Denk dan bijvoorbeeld aan een amandelolie, een jojoba-olie of een neutrale baby olie.
  3. Etherische oliën zijn dus ontzettend geconcentreerd. Ik roep het vrijwel altijd, maar in het geval van etherische oliën is Less echt more! Zeker bij kleine kinderen. Bij gebruik op de huid heb je meer dan voldoende aan één druppel etherische olie op 1 eetlepel basisolie en in de diffuser gebruik je zo’n 2 a 3 druppels, zeker in een slaapkamer die vaak een stuk kleiner is dan een woonkamer.

5x enkelvoudige etherische oliën voor kinderen

Lavendel etherische olie
Lavendel etherische olie is eigenlijk altijd een goede olie. Deze wordt bijvoorbeeld ingezet bij onrust en overprikkeling, bij slecht inslapen, bij een geïrriteerde huid en nog zo veel meer. Lavendel olie kun je voor ontzettend veel (kinder)kwaaltjes en klachten inzetten. Wat ons betreft is het een olie die altijd in je tas hoort te zitten en in ieder EHBO-kastje hoort te staan.

Mandarijn etherische olie
Mandarijn is een echte olie voor kinderen. Het vrolijkt op, zorgt voor extra ontspanning en wordt onder andere ook ingezet bij onrust en bedplassen. Heeft jouw kindje regelmatig last van (spannings)buikpijn? Ook dan is Mandarijn olie een fijne ondersteuning.

Grove den etherische olie
Dennenolie is een fantastische olie voor ons immuunsysteem en is heel fijn om in te zetten bij griep, hoesten en verkoudheid. De olie zorgt ervoor dat we beter kunnen ademen. Deze kun je goed mengen met Lavendel bijvoorbeeld om het wat te verzachten. Maar ook werkt Grove den heel fijn om te ontprikkelen van een drukke dag.

Kamille
Er zijn twee soorten Kamille olie, namelijk de Roomse Kamille en Blauwe Kamille. Voor kinderen is het fijn om de Roomse Kamille in te zetten, deze is een stuk milder. Kamille is een hele kalmerende olie, het geeft een warm en geborgen gevoel en laat ons lekker ontspannen. Maar ook bij een geïrriteerde huid is Kamille fijn en kalmerend, bijvoorbeeld bij insectenbeten of zonnebrand.

Tea Tree
Tea Tree olie is een van de meest onderzochte etherische oliën, een echte krachtpatser als het gaat om het bestrijden van bacteriën. Dus fijn om in te zetten bij griep en verkoudheid. Maar ook tegen luizen en waterwratjes bijvoorbeeld.

Lees ook: Etherische oliën tegen luizen

Shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial