DIY Recept: Zelf een anti muggen geurkaars maken

DIY Recept Zelf een anti muggen geurkaars maken - PURE by Me

De zomer is een heerlijk seizoen om er op uit te gaan, sociale activiteiten te ondernemen en ‘s avonds nog lekker lang in de tuin te zitten. Alleen met een boek, gezellig samen met je partner of gezin voor een spelletje of met vrienden voor een gezellige borrel. Maar tijdens zo’n zwoele zomeravond is niks vervelender dan lastig gevallen worden door muggen. Met etherische oliën kun je muggen op een fijne en natuurlijke manier op afstand houden. Met dit DIY recept kun je zelf een anti muggen geurkaars maken: het staat super gezellig op tafel én de muggen blijven lekker op afstand.

Een anti muggen geurkaars

Je kunt zelf een anti muggen geurkaars maken in een leuk potje, maar je kunt ‘m ook nog extra leuk maken door deze bijvoorbeeld in een citroenschil te maken. Wij maakten een geurkaars tegen muggen in een lege citroenschil en dit zag er zo gezellig uit. Je kunt het hele filmpje zien in deze Instagram Reels. Tip van PURE: Ook hartstikke leuk om een zelfgemaakte anti-muggen kaars als cadeautje te geven, bijvoorbeeld wanneer je gaat barbecueën bij vrienden of voor een verjaardag!

Wat heb je nodig?

Hoe kun je zelf een anti muggen geurkaars maken?

Het lijkt wellicht wat ingewikkeld, maar zoals je in de Instagram Reels kunt zien is het echt heel simpel om zelf een anti muggen geurkaars te maken. Met dit stappenplan lukt het jou ongetwijfeld ook om zelf aan de slag te gaan!

  1. Halveer de citroenen (over de lengte) en haal het vruchtvlees er uit.
  2. Check hoeveel sojawas je nodig hebt om te smelten. Dit doe je door de lege citroenschil twee keer te vullen met de sojawas. Wil je meerdere geurkaarsen maken? Vul dan per citroenschil (of ander potje) de hoeveelheid sojawas.
  3. Smelt vervolgens de sojawas au bain marie, dit kan onder andere met een smeltpan.
  4. Knip vervolgens de kaarslonten op maat.
  5. Als de sojawas voldoende gesmolten is, giet je eerst een klein beetje in de lege citroenschil. Dit mag een bodempje zijn.
  6. Plaats de kaarslont in de gesmolten sojawas en zorg ervoor dat deze goed plakt aan de onderkant.
  7. Vul daarna de rest van de citroenschil met de gesmolten sojawas tot een stukje onder de rand.
  8. Druppel 8 tot 10 druppels Bzz Off etherische olie in de sojawas en top eventueel af met wat gedroogde lavendel.
  9. Laat de geurkaars weer hard worden en vervolgens is deze klaar voor gebruik!

Meteen de juiste producten shoppen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial