DIY Recept: Rozenmasker met rode klei en rozenwater

diy recept rozenmasker - PURE by Me

Tover jouw badkamer om tot een ware spa en maak eens een heerlijk maskertje voor jezelf. De combinatie van Rode klei en Rozenwater is een fijne combinatie voor onze huid en heeft daarnaast ook nog eens een heerlijke geur. Met slechts twee simpele ingrediënten maak jij in een handomdraai jouw eigen rozenmasker!

Genieten van een Rozenmasker

Een rozenmaskertje op basis van Rode klei en Rozenwater is pure verwennerij voor de huid. Rozenwater kalmeert en versterkt de huid en wordt daarnaast veel gebruikt om de poriën te verfijnen en de huid gladder en zachter te maken. Rode klei verbetert de teint van de huid en zuivert de huid. Daarnaast is het een echte oppepper voor de vermoeide huid. Kortom: een topcombinatie voor een heerlijk gezichtsmaskertje.

Wat heb je nodig?

Zelf een maskertje maken met klei 

Rode Klei poeder is heerlijk om als basis te gebruiken voor een gezichtsmaskertje. Meng een theelepel Rode klei met een theelepel Rozenwater tot je de juiste dikte hebt. Als het te stroperig is, doe je er wat extra Rozenwater bij. Is het te waterig? Doe er dan nog een klein beetje rode klei bij. Eventueel kun je er nog wat Lavendel of Palmarosa etherische olie doorheen mengen.

Smeer het mengsel op je gezicht en laat het zo’n 10 minuten intrekken. Laat de klei nooit helemaal indrogen, dan droogt het jouw huid te veel uit. Voor het beste resultaat doe je dit zo’n 2 keer per week.

Goed om te weten: Gebruik geen metalen materialen als je klei wilt mengen.

Producten uit deze DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial