DIY Recept: Zelf bodybutter maken

zelf bodybutter maken - PURE by Me

Kan jouw droge huid wel een oppepper gebruiken? Of vind je het fijn om een bodybutter te hebben die 100% natuurlijk is, zonder gekke toevoegingen? Zelf bodybutter maken is makkelijker dan je denkt! Je kunt het qua geur helemaal maken zoals jij dat fijn vindt, door jouw favoriete etherische olie toe te voegen bijvoorbeeld. Hoe jij zelf een bodybutter kunt maken? Wij delen een fijn basisrecept met jou, zodat je snel aan de slag kunt!

Lees ook: Maak je eigen lotionbar! 

Wat heb je nodig?

Misschien denk je dat het moeilijk is om zelf bodybutter te maken, maar daar verkijk je je op. Als ik het kan, kun jij het ook! Binnen een mum van tijd heb je jouw eigen bodybutter gemaakt: helemaal puur natuur en vrij van chemicaliën en andere synthetische toevoegingen. Dit heb je nodig:

Zelf bodybutter maken

Zet een pan met kokend water op en zet daar een kom of smeltpannetje in. Smelt dan de shea butter en kokosolie au bain marie in het smeltpannetje. Roer dit goed door en voeg vervolgens een flinke scheut Jojoba olie toe en roer het geheel dan goed door. Laat het vervolgens afkoelen, dit kan eventueel in de koelkast. Wanneer het mengsel wat harder is geworden (maar nog wel een beetje vloeibaar is), kun je de Vitamine E druppels en druppels etherische olie toevoegen. Roer het nogmaals goed door en schenk het in een beslagkom.

Met een mixer kun je ervoor zorgen dat de bodybutter hard en fluffy wordt. Gebruik hiervoor een handmixer en mix het tot de juiste stevigheid. Wordt het niet stevig? Zet dan tussendoor de beslagkom in de koelkast, zodat het wat vaster wordt. Daarna kun je het weer verder mixen. Ben je helemaal klaar? Schenk het dan in het tinnen blikje (of ander bewaarpotje).

Lees ook: Etherische oliën voor een stralende huid

Etherische oliën voor de bodybutter

Je kunt de bodybutter precies laten ruiken zoals jij fijn vindt. Wel adviseren we je altijd om te kiezen voor etherische oliën die zacht zijn voor jouw huid, laat oliën als Kaneel, Tijm en Oregano bijvoorbeeld lekker staan. Veel etherische oliën hebben een prachtige werkingen voor onze huid, waardoor je de bodybutter nog meer kracht kunt geven. Gebruik je de bodybutter graag in de zomer? Let dan op met citrus-oliën, zodat je geen vervelende huidirritaties krijgt. In dit artikel lees je alles over etherische oliën en de zon.

Fijne producten

Een reactie op “DIY Recept: Zelf bodybutter maken

  1. Pingback: Zo creëer jij jouw eigen spa in huis met etherische oliën - PURE by ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial