Aromatherapie met Rozemarijn etherische olie

Aromatherapie met Rozemarijn etherische olie - PURE by Me

Rozemarijn etherische olie

Rozemarijn is een kruid die een lange geschiedenis heeft in de kruidengeneeskunde en regelmatig in de keuken wordt gebruikt. Rozemarijn etherische olie heeft dan ook prachtige werkingen op onze mind en lichaam. Aromatherapie met Rozemarijn etherische olie wordt ingezet om te concentreren en te stimuleren, maar ook bij griep en verkoudheid.

Rozemarijn etherische olie wordt gewonnen door waterdampdestillatie en is kleurloos tot heel lichtgeel van kleur.Ā Leuk om te weten:Ā Voor 1 liter olie is er ongeveer 50 a 100 kg plantenmateriaal nodig

Aromatherapie met Rozemarijn etherische olie

Rozemarijn heeft een lange geschiedenis en wordt al eeuwen gebruikt voor verschillende toepassingen. Binnen de kruidengeneeskunde wordt Rozemarijn gebruikt bij infecties en virussen, terwijl het vroeger ook werd gebruikt om boze geesten te verjagen en het zelfs een tijd de enige vorm van parfum was. Vandaag de dag wordt dit mooie kruid nog steeds veel gebruikt voor verschillende toepassingen.

Let op!Ā Etherische oliĆ«n zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dĆ© oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Lees ook onzeĀ Medische disclaimer.

Rozemarijn etherische olie voor psychische klachten

Rozemarijn bevordert de helderheid van de geest, zorgt voor meer helderheid en stimuleert ons om problemen aan te pakken. De olie verbetert het concentratievermogen en is mede daarom ideaal om te gebruiken tijdens het studeren of (thuis)werken.Ā Wanneer je je moe en uitgeput voelt, geeft de olie een fijneĀ schop onder de kont. Voel je je zwak en lusteloos en ben je jouw ik-kracht even kwijt? Dan helpt Rozemarijn je er weer boven op!

Rozemarijn etherische olie voor lichamelijke klachten en kwaaltjes

Rozemarijn wordt al eeuwen gebruikt in de kruidengeneeskunde en is daarin heel veelzijdig. Aromatherapie met Rozemarijn etherische olie wordt voor lichamelijke klachten en kwaaltjes onder andere ingezet bij griep en verkoudheid. Bij ontstoken bijholten en andere luchtweginfecties werkt Rozemarijn slijmoplossend. De olie verhoogt de afweerkrachten van het lichaam, wat fijn is voor mensen met zwakke luchtwegen.

Op de huid werkt Rozemarijn goed bij gespannen, pijnlijke en (over)vermoeide spieren, de olie werkt dan krampstillend en pijnverdovend. Last van een slecht doorbloede huid of koude handen en voeten? Dan stimuleert de olie de circulatie en verwarmt het de huid.

Mensen met huidproblemen zoals acne, abcessen, huidontstekingen, een koortslip of vet haar hebben ook veel baat bij Rozemarijn olie.

Rozemarijn etherische olie combineren

Rozemarijn etherische olie kun je fijn combineren met onder andere Basilicum, Citroen,Ā Cypres,Ā Eucalyptus,Ā Grove den, Lavendel, Lemongrass, Petitgrain,Ā SinaasappelĀ en Tea Tree.

Bijpassende producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial