Verschillende toepassingen met etherische oliën

Toepassingen met etherische oliën - PURE by Me

Etherische oliën zijn heerlijk om te gebruiken ter ondersteuning van diverse klachten en kwaaltjes. Veelal gebruiken we de oliën met een diffuser, als spray of als roll-on. Maar er zijn nog zo veel meer toepassingen met etherische oliën! Hieronder lichten we de mogelijkheden toe; alle doseringen zijn geschikt voor volwassenen.

Etherische oliën gebruiken en toepassen

Misschien gebruik jij etherische oliën voor een fijne geur in huis, maar je kunt ze ook heel goed inzetten voor diverse klachten en kwaaltjes. Zowel lichamelijk als psychisch en zelfs energetisch. Behalve dat je ze gebruikt in een diffuser, zijn er nog veel meer toepassingen met etherische oliën.

Aromadiffuser

Een aromadiffuser is een van de meest gebruikte opties om etherische oliën in te zetten. Vul de aromadiffuser met een beetje water, druppel er 4 tot 8 druppels etherische olie bij in en geniet!

Aurasprays

Aurasprays heten niet voor niets aurasprays en ze vullen eigenlijk jouw aura, ook wel jouw energieveld genoemd. Ze worden over het algemeen veel ingezet om jouw trillingsfrequentie aan te passen en daarmee te verbeteren. Zeker voor individueel gebruik is een auraspray heel fijn, maar bijvoorbeeld ook voor onderweg.

Lees ook: Hoe gebruik ik een auraspray?

Roll-ons

Roll-on’s zijn op basis van etherische oliën, maar ook al verdund met een Jojoba olie. Zo kun je de oliën goed op de huid gebruiken. Ideaal voor onderweg, maar ook heel fijn om in te zetten bij lichamelijke klachten en kwaaltjes.

Lees ook: Hoe gebruik ik een roll-on?

Cupping oil

In de aromatherapie worden Cupping Oils regelmatig gebruikt. Dit zijn etherische oliën die al verdund zijn met een basisolie, zoals bijvoorbeeld een Jojoba olie. Druppel wat in je hand, maak een kommetje voor je gezicht en geniet van de olie.

Lees ook: Hoe gebruik ik een cupping oil?

Maak een potje met zout en etherische olie

Het is hartstikke leuk en simpel om een potje met reukzout te maken. Hiervoor heb je een klein leeg potje (met deksel) nodig, voeg daaraan wat himalayazout toe en zo’n 4 tot 8 druppels etherische olie toe. Dop er op en even goed schudden. Haal de deksel er af en zet het bijvoorbeeld op het toilet en schud -voorzichtig- even als je de geur niet meer zo goed ruikt.

Massageolie

Maak zelf een massageolie met jouw favoriete etherische olie! Gebruik dan de de neutrale massageolie en voeg daar jouw favoriete etherische olie aan toe. Gebruik zo’n 20 tot 30ml massageolie en voeg daar zo’n 4 druppels etherische olie aan toe. Lees ook ons artikel over hoe je jezelf een heerlijke massage kunt geven.

Stomen

Het is ook fijn om te stomen met etherische oliën, bijvoorbeeld bij een verkoudheid of hoofdpijn. Maak een bak met warm water, druppel er 2 a 3 druppels etherische olie in en ga er boven hangen met een handdoek over je hoofd.

In bad

Een warm bad werkt niet alleen heel ontspannend, het geeft jouw geluksgevoel ook een behoorlijke boost. Maak jouw ontspannende badritueel helemaal af en ga eens in bad met etherische olie!

Lees ook: Tips & Tricks – In bad met etherische olie

Voetenbadje 

Met een voetenbadje kun je (vermoeide) voeten goed verzorgen, maar daarnaast is het ook een heerlijk momentje van ontspanning. De voetjes lekker in een bak met warm water, een etherische olie erbij en je hebt het perfecte verwenmomentje voor jezelf!

Lees ook: DIY Recept – Een ontspannen voetenbad met etherische olie

Verbeter de huid met etherische olie

Etherische oliën worden vaak verwerkt in huidproducten, zoals bijvoorbeeld in massageoliën of cosmetische producten. Een aantal oliën kunnen een mooie bijdrage leveren voor diverse huidproblemen. Van littekens en eczeem tot droge plekjes, onzuiverheden en de ouder wordende huid. Lees er alles over in ons artikel over etherische oliën voor een stralende huid.

Bijpassende producten

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €12.30.Huidige prijs is: €11.25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial