How to: Zo geef je jezelf een massage

Zo geef je jezelf een massage - PURE by Me

Het is heerlijk om (uitgebreid) gemasseerd te worden, maar helaas is er niet altijd iemand in de buurt die dit voor je kan doen. Gelukkig kun je ook heel goed jezelf masseren. Heerlijk om even te ontspannen, tot rust te komen en weer goed in je eigen lichaam te komen. 

Een aantal fijne tips voor een zelfmassage

Zelf vind ik het heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Ik probeer regelmatig te voelen waar ik behoefte aan heb: even helemaal terug naar mezelf en ontdekken wat ik nodig heb. Soms is dat meer rust of slaap, terwijl ik een andere keer liever de natuur in duik. Jezelf masseren zie ik ook echt als een stukje Selfcare. Ik kom daardoor weer beter in mijn eigen lichaam en kan daarna beter ontspannen en voelen waar ik behoefte aan heb.

Persoonlijk vind ik het fijn om te beginnen bij mijn hoofd en nek (want daar zit vaak veel spanning) en af te sluiten bij de onderbenen en voeten (pure ontspanning!). Maar eerst nog een aantal tips. 

 • Zorg ervoor dat het lekker rustig om je heen is, zodat je echt tot ontspanning kunt komen.
 • Zet eventueel een lekker muziekje op en/of doe wat kaarsjes aan. Hoe dan ook: zorg voor een fijne plek.
 • Last van koude handen? Wrijf ze even tegen elkaar of hou ze een tijdje onder de warme kraan. Met warme handen masseren is natuurlijk veel fijner!
 • Kies een fijne massageolie uit die op dit moment het beste bij jou past. Of maak jouw eigen massageolie met een neutrale massageolie en een paar druppels van jouw favoriete etherische olie.

Zo masseer jij jouw hoofd en nek

 • Draai eerst je hoofd rustig van links naar rechts en van achteren naar voren. Maak er halve cirkels van.
 • Masseer vervolgens eerst je voorhoofd met je vingertoppen. Begin in het midden van je voorhoofd en eindig op je slapen.
 • Plaats dan je hele hand op de zijkant van je nek (kruislings: dus met je rechterhand naar de linkerkant van je nek en andersom). Maak dan een soort knijp-beweging van je vingers naar de palm van je hand en voel dan goed aan de nekspieren. Doe dit zo hard of zacht als voor jou prettig is. Wissel daarna van kant.
 • Plaats nu beide handen achter in je nek met de duimen naar beneden gericht. Druk je duimen net onder je schedel in je nek en masseer hier ook.

Zo masseer jij jouw schouders en armen

 • Ga eerst helemaal rechtop zitten en plaats je rechterhand plat op je hoofd. Duw je hoofd opzij richting je schouder en laat je nekspieren op die manier even oprekken. Doe dit ongeveer 10 a 15 seconden en wissel dan van kant. (Let op: dit mag geen pijn doen!)
 • Kneed vervolgens met je rechterhand je linkerschouder en maak zachte draaiende bewegingen. Eventueel kun je met je vingers nog iets dieper in de spieren drukken als je dat prettig vindt. Wissel daarna af van kant.
 • Klop zachtjes met je rechtervuist op je linkerarm en zorg ervoor dat de spieren wat losser worden. Kneed je armen vervolgens zo hard of zacht als jij fijn vindt.
 • Wil je je handen ook masseren? Pak dan met je rechterhand je linkerhand vast en maak met je duim draaiende bewegingen aan de binnenkant van je hand. Druk vervolgens met je duim van de pols naar je vingers over de bovenkant van je hand. Wissel dan van kant.

Zo masseer jij jouw rug

Helaas is het lastig om alle delen van je rug zelf goed te masseren, maar de onderkant van de rug lukt sowieso. Ga rechtop zitten of staan en zet je handen in je zij. Maak vervolgens met je duimen draaiende bewegingen op je onderrug.

Zo masseer jij jouw benen en voeten

 • Ga op de grond zitten met je benen recht vooruit. Strijk vervolgens met je handen over je bovenbenen richting je knie. Doe dit op alle plekken van je bovenbenen, zowel voor- als achterkant en zowel de binnen- als buitenkant. Doe vervolgens hetzelfde met je onderbenen.
 • Pak vervolgens een voet en masseer de rug van je voet met twee duimen van je enkels richting je tenen. Trek zachtjes aan je tenen. Masseer vervolgens de onderkant van je voeten op een manier zoals jij dat fijn vindt.

Hopelijk ben je nu helemaal ontspannen en heb je genoten van deze massage!

Deze kun je zo vaak toepassen als je zelf wilt. Heb je geen tijd om een hele massage te doen, maar wil je wel even ontspannen? Kies er dan voor om alleen je nek en schouders te doen of alleen je voeten. Extra fijn voor het slapen gaan!

Massageolie

Bij PURE by Me hebben we een aantal prachtige massageoliƫn in het assortiment. De massageolie van De Groene Linde zijn alelmaal 100% natuurlijk en van een goede en zuivere kwaliteit. De neutrale massageolie kun je goed inzetten wanneer je je eigen massageolie wilt maken, maar er zijn ook acht soorten massageolie voor ieder moment:

 

Vragen?

Heb je vragen over een zelfmassage, pure en natuurlijke massageolie of andere ontspanmomentjes? Dan mag je me natuurlijk altijd een mailtje sturen. Ik denk graag met je mee!

Dit bericht is gepost in How to. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial