How to: Hoe gebruik ik een roll-on met etherische olie?

Hoe gebruik ik een roll-on met etherische olie? - PURE by ME

Wij zijn dol op etherische oliën en hun werking en zetten ze dan ook op verschillende manieren in. We gebruiken ze niet alleen in een diffuser, maar vinden het ook heel fijn om een roll-on of spray te gebruiken. We kunnen ons heel goed voorstellen dat etherische oliën bij veel mensen veel vragen oproepen. Regelmatig krijgen we vragen over roll-ons, bijvoorbeeld ‘Hoe gebruik ik een roll-on? en ‘Waar moet ik een roll-on rollen?’. In dit artikel vertellen wij je er alles over!

Wanneer gebruik je een roll-on?

Fijn voor onderweg
Een roll-on op basis van etherische oliën is niet alleen heel fijn in gebruik, maar ook heel makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Dat is ook eigenlijk meteen het eerste moment om een roll-on te gebruiken. Een diffuser staat in jouw huis (of kantoor, beautyspa of waar dan ook) en heeft stroom nodig om z’n werk te doen. Een roll-on is gemaakt van etherische oliën en is daarnaast al verdund met een basisolie, zodat je deze altijd direct op de huid kunt gebruiken. Hartstikke fijn om te gebruiken wanneer je geen diffuser bij de hand hebt, bijvoorbeeld onderweg, op je werk of tijdens een weekendje weg of vakantie.

Individueel gebruik
Daarnaast is een roll-on goed in te zetten voor individueel gebruik. Misschien kunnen jouw kinderen wel een beetje meer Rust & Ontspanning gebruiken, terwijl jij juist een energieboost nodig hebt. Dan is het fijn om een roll-on in te zetten en iedereen op een individuele manier te kunnen ondersteunen.

Lichamelijke klachten en kwaaltjes
Een aantal van de roll-on’s uit ons assortiment zijn geschikt voor lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld de Tension Buster en de Breath. Zelf zijn we enorm fan van de Tension Buster en rollen we dan ook regelmatig. Deze ondersteunt je niet alleen heel goed bij hoofdpijnen (en migraine-aanvallen), maar ook bij menstruatiekrampen en spierpijn. Een voorbeeld: Heb je spierpijn in je kuiten? Dan kun je iedere olie die je wilt verstuiven in de diffuser, maar dat haalt niet jouw spierpijn weg. Pak je dan een roller, zoals bijvoorbeeld de Tension Buster, dan zal de pijn meteen een stuk minder (of zelfs helemaal weg) zijn.

Hoe gebruik je een roll-on?

Bij lichamelijke klachten en kwaaltjes is het misschien redelijk simpel om uit te leggen waar je deze nou het beste kan rollen op de huid. Maar heel veel andere roll-on’s uit ons assortiment zijn voor meer rust, beter slapen, een goede gronding of juist bescherming. De vraag ‘Hoe gebruik ik een roll-on?’ is dan opeens een stuk verklaarbaarder! Wij hebben een overzicht gemaakt voor je waar je welke roller het beste kunt rollen.

Roll-on voor rust:
Rollen achter je oren en/of in je nek, op je polsen en op je slapen. Eventueel kun je deze ook goed onder jouw voeten rollen. Roll-on’s die daar bij passen zijn:

Roll-on voor lichamelijke klachten:
Bij lichamelijke klachten is het belangrijk om de roll-on te rollen op de plek waar je last hebt. Roll-on’s die daar bij passen zijn:

 • Tension Buster: Rollen achter je oren, in je nek/schouders of op de haargrens. Let op dat je deze niet te dicht bij jouw ogen rolt!
 • Breath: Rollen op je borst en bovenrug.
 • Heppie Bellie Relax: Rollen op je buik, op de plek waar de spanning zit.
 • Heppie Bellie Digest: Rollen op je buik, op de plek waar het ongemak zit.
 • Heppie Bellie Period: Rollen op je onderbuik, onderrug en/of bovenbenen.
 • High Immune: Rollen op je borst en bovenrug, je keel of onder je voeten.
 • Cough & Sniffs: Rollen op je borst en bovenrug, je keel of onder je voeten.
 • Happy Travel: Rollen op de maagstreek, de keel, de slapen en achter de oren.
 • Itsy Bitsy: Rollen op de plek van de insectenbeek.
 • Groene Muskiet: Rollen op je hele lichaam om muggen te voorkomen.

Roll-on voor gronding:

 • Earth: Rollen op je stuitje en onder je voeten.

Roll-on voor kinderen:

 • Beschermbeer: Rollen in de nek en/of achter de oren, op de polsen en onder de voeten. Eventueel nog rollen op het stuitje.
 • Kippendroom: Rollen in de nek en/of achter de oren, op de polsen en onder de voeten.
 • Leeuwenkracht: Rollen in de nek en/of achter de oren en op de polsen.
 • Slaap Schaapje: Rollen in de nek en/of achter de oren, op de polsen en onder de voeten.

Roll-on overig:

 • Auraprotect: Rollen op de achterkant van je nek, in het kuiltje en op je polsen. Ook kan je nog wat rollen op je borstbeen.
 • Free Spirit: Rollen in de nek en/of achter de oren en op de polsen.
 • Me I Am: Rollen in de nek en/of achter de oren en op de polsen. Eventueel nog extra op de hartstreek.
 • Plexus Protect: Rollen op je zonnevlecht chakra. Deze zit ongeveer 2 vingers boven jouw navel.
 • Self Love: Rollen in de nek en/of achter de oren en op de polsen. Eventueel nog extra op de hartstreek.

 

Dit bericht is gepost in How to. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial