Wat is de werking van een zoutsteenlamp?

Voordelen van een zoutlamp - PURE by ME

Wij zijn niet alleen dol op etherische oliën, maar op ook nog veel andere mooie krachten van de natuur. Onder andere edelstenen zijn daar een mooi voorbeeld van. En als we dan toch bezig zijn.. Dan mag een zoutsteenlamp in onze collectie natuurlijk niet ontbreken. Een zoutsteenlamp is niet alleen een hele mooie aanvulling op jouw interieur, het heeft ook een aantal mooi werkingen voor de gezondheid. Wat is de werking van een zoutsteenlamp? Wij vertellen je er alles over in dit artikel.

Alles wat je wilt weten over de zoutlamp

Een zoutlamp wordt ook wel een zuiverende lamp genoemd. Zoutsteen heeft een reinigende werking en zuivert de lucht onder andere van stof en allergenen. Ken je dat gevoel wanneer je aan het strand bent, de zilte zoute lucht inademt en het lijkt alsof alles van je schouders afvalt? Dat is precies wat zout met je doet.

Het voordeel is dat de zoutsteenlamp niet deze geur afgeeft, maar jou wel dat fijne en ontspannen gevoel geeft.

Voordelen van een zoutlamp

Een zoutlamp heeft vele voordelen voor jouw gezondheid, zowel mentaal als fysiek. 

  • Een zoutlamp zuivert de lucht van allergenen, stof en vieze geurtjes. 
  • Een zoutlamp helpt jou ontspannen en verhoogt de concentratie.
  • Het zorgt voor meer balans, waardoor je naast meer ontspanning ook meer energie zult ervaren.
  • Het ondersteunt jouw algehele gezondheid.
  • Het verbetert de nachtrust (en kan zelfs snurken tegengaan!)
  • Een zoutlamp in huis neutraliseert schadelijke straling van bijvoorbeeld computers en smartphones. Dit gebeurt onder andere door negatieve ionen. Hieronder vertellen we je alles over ionen.

Negatieve ionen en positieve ionen?

Jij leest nu het woordje ‘ionen’ en denkt Wat bedoelen ze daar nou weer mee?’ Geen probleem en heel begrijpelijk, we gaan je uitgebreid uitleggen wat ionen zijn en hoe ze werken. Ionen zijn elektrisch geladen atomen of moleculen die in de lucht hangen. Er zijn zowel positieve als negatieve ionen.

Negatieve ionen zijn positief!
Hoewel het woordje ‘negatief’ over het algemeen klinkt als niet goed, is dat met ionen niet het geval. Wanneer ionen een negatieve lading hebben, heeft dit een positief effect op ons als mens. Zowel aan zee als in de bergen worden er in de lucht veel negatieve ionen gevonden en uit onderzoek is gebleken dat veel mensen zich daar mentaal en lichamelijk stukken beter bij voelen.

Negatieve ionen zijn heel belangrijk voor onze stofwisseling en zorgen voor een hogere concentratie zuurstof in ons bloed. Dit bevordert onze algehele gezondheid. De werking van onze organen en onze spijsvertering verbetert, maar ook wordt onze stofwisseling daardoor verhoogd.

Positieve ionen
Positieve ionen worden veelal veroorzaakt door huisstof en elektromagnetische straling (van bijvoorbeeld wifi, computers, tablets en smartphones). Door de toename van deze positieve ionen kunnen we vage klachten krijgen, klachten zoals: hoofdpijn, geen energie, meer stress, een droge keel en/of neus en overprikkeling.

Zoutsteen helpt dus om de positieve ionen minder te maken en de negatieve ionen in de ruimte te verhogen. Dit gebeurt alleen wanneer het zout opwarmt, dus zorg er voor dat het lampje ook daadwerkelijk aanstaat.

Zoutlampen shoppen

24.95
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
19.95
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
37.50
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Een reactie op “Wat is de werking van een zoutsteenlamp?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial