Natuurlijk stomen met etherische olie bij verkoudheid

natuurlijk stomen met etherische olie - PURE by Me

Heb je last van een fikse verkoudheid? Dat is niet alleen heel vervelend en irritant, maar ook nog eens hartstikke vermoeiend! Dan is stomen een heerlijke verlichting. Stomen op zich zorgt er niet voor dat jouw verkoudheid eerder over gaat, wel zul je ervaren dat je veel minder klachten en bijwerkingen van de verkoudheid hebt. Natuurlijk stomen met etherische oliën is een heerlijke verlichting bij verkoudheid!

Stomen bij verkoudheid

Wanneer je verkouden bent, kun je naast het vele hoesten en de enorme berg snot ook andere klachten ervaren. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van hoofdpijn, slaap je slecht en word je misschien wel wakker van je eigen gesnurk. Natuurlijk stomen bij verkoudheid kan dan écht een hele fijne verlichting zijn. Het is eigenlijk Oma weet raad-trucje en dat is natuurlijk niet voor niets!

Waarom stomen bij verkoudheid? 
Wanneer je gaat stomen boven een kom met warm water, zul je ervaren dat je jouw verstopte neus en holtes vrijmaakt. Ook maakt het eventueel slijm in je longen losser en je zult snel merken dat dit enorm veel verlichting geeft. Wanneer je daar ook nog eens etherische oliën met een slijmoplossende werking aan toevoegt, gaat dit extra verlichting geven. Etherische oliën die je daarvoor kunt inzetten zijn: Eucalyptus, Grove den, RozemarijnKamille of High Immune. Maar ook de kant-en-klare Stoom olie op basis van diverse etherische oliën is daar heel geschikt voor!

Zo gebruik je de Stoom olie!

  • Maak een grote kom met warm water en voeg daar drie druppels Stoom olie aan toe.
  • Doe een handdoek of theedoek over je hoofd en ga boven de kom hangen.
  • Doe dit minimaal vijf minuten en zo’n drie keer per dag voor het fijnste effect.

Liever de douche omtoveren tot stoomcabine?

Dat kan natuurlijk ook, een heerlijke oplossing! Druppel dan een paar druppels van de etherische olie op de douchemuur en/of op de grond van de douche. Zet de douche warm aan en je hebt binnen de kortste keren jouw eigen stoomcabine in huis!

Stomen bij een verkoudheid wordt afgeraden bij kleine kinderen, dit in verband met het hete water in de kom en de kans op verbranding.

Meer lezen over aromatherapie bij verkoudheid

Shoppen

Een reactie op “Natuurlijk stomen met etherische olie bij verkoudheid

  1. Pingback: Etherische oliën voor verkoudheid bij kinderen - PURE by ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial