DIY Recept: Zelf handcrème maken met etherische olie

zelf handcreme maken met etheirsche olie - PURE by Me

Heb je last van droge handen en wil je jouw handen op een natuurlijke manier verzorgen? Een handcrème die puur natuur is, zonder synthetische toevoegingen? Zelf handcrème maken lijkt wellicht wat ingewikkeld, maar het is binnen no time klaar! Wil jij zelf handcreme maken? Wij delen een heerlijk recept met jou!

Wat heb je nodig?

Als je wilt dat het meer een balsem wordt, kun je er eventueel ook 1 a 2 theelepels bijenwas bij in doen. Dit zorgt ervoor dat de handcrème wat steviger wordt.

Zelf handcreme maken

Zet een pan met kokend water op en zet daar een kom of smeltpannetje in. Smelt dan de kokosolie, shea butter en cacaoboter au bain marie in het smeltpannetje. Roer dit goed door en voeg vervolgens eventueel een scheutje Jojoba olie toe en roer het geheel dan goed door. Laat het vervolgens afkoelen, dit kan eventueel in de koelkast. Wanneer het mengsel wat harder is geworden (maar nog wel een beetje vloeibaar is), kun je de Vitamine E druppels en druppels etherische olie toevoegen. Roer het nogmaals goed door en schenk het in het tinnen blikje (of ander bewaarpotje).

De basisingrediënten van dit recept zijn al een fijne verzorging voor jouw huid. Maar ook etherische oliën kunnen een mooie werking hebben voor jouw droge huid, denk dan bijvoorbeeld aan Lavendel etherische olie, Wierook etherische olie, Mandarijn etherische olie of Roos etherische olie. Zelf handcreme maken was nog nooit zo makkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial