Aromatherapie met Sandelhout etherische olie

Aromatherapie met Sandelhout etherische olie - PURE by Me

Sandelhout etherische olie is een olie die veel gebruikt wordt bij meditaties, maar de olie kun je ook goed inzetten voor andere klachten en kwaaltjes. Aromatherapie met Sandelhout wordt namelijk ook ingezet om te kalmeren en beter te slapen, bij klachten aan de luchtwegen of als moisturizer bij een droge huid.

Er zijn twee soorten Sandelhout etherische olie. Allereerst heb je de originele Sandelhout olie, dit wordt ook wel Sandelhout Oost genoemd. Deze etherische olie is erg schaars en daarmee ook behoorlijk kostbaar. Er is ook een goedkoper alternatief, de Sandelhout West etherische olie. De geur en de werking is hetzelfde, maar de geur van Sandelhout West is iets minder warm en ‘diep’ en vervliegt ook sneller.

Sandelhout West etherische olie wordt gewonnen via waterdampdestillatie van verpulverd kernhout. Leuk om te weten:Ā Voor 1 liter Sandelhout olie is er zoā€™n 15 tot 25 kg hout nodig.

Aromatherapie met Sandelhout etherische olie

Sandelhout is een van de oudste en meest waardevolle materialen dat verwerkt wordt in parfums. Maar ook binnen de aromatherapie wordt Sandelhout etherische olie regelmatig gebruikt. Een geur omschrijven is vaak moeilijk, maar de olie heeft een typische houtige geur, zacht zoetig bijna. De olie is vaak lichtgeel.Ā Leuk feitje:Ā Sandelhout etherische olie wordt vaak juist een mooiere olie qua geur wanneer je ‘m langer bewaart.

Aromatherapie met Sandelhout etherische olie wordt onder andere gebruikt om spanningen weg te nemen, beter te slapen, bij klachten aan de luchtwegen en in de huidverzorging.

Let op!Ā Etherische oliĆ«n zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dĆ© oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Lees ook onzeĀ Medische disclaimer.

Sandelhout etherische olie voor psychische klachten

Sandelhout etherische olie is een heerlijke olie om te gebruiken bij meditaties. De olie zorgt dan voor een ontspannen sfeer en dieper contact met je innerlijke zelf. Door de ontspannen sfeer wordt de olie ook veel gebruikt bij spanningen, slapeloosheid en zelfs depressies. Heb je moeite met inslapen? Ga dan ‘s avonds lekker in een warm bad met een zelfgemaakte badzout of badolie met Sandelhout en Mandarijn bijvoorbeeld.

Sandelhout etherische olie voor lichamelijke klachten

Aromatherapie met Sandelhout etherische olie wort onder andere ingezet bij klachten aan de luchtwegen, zoals een droge hoest. Combineer deze dan met Eucalyptus en Grove den in een diffuser of smeer dit (verdund) op de borst. Sandelhout wordt ook veel gebruikt in de huidverzorging, onder andere bij een vette huid, acne en een ontstoken huid. Bij een droge huid werkt de olie fijn als een moisturizer. Wanneer je Sandelhout etherische olie combineert met Jasmijn of Roos is het een zinnenprikkelendeĀ combinatie die zorgt voor romantische sferen. Een warm bad met Sandelhout olie is niet alleen fijn bij slapeloosheid, maar ook bij pijnlijke en gespannen spieren.

Sandelhout etherische olie combineren

Sandelhout West etherische olie kun je onder andere combineren met: Bergamot, Cypres, Geranium, Jasmijn, Jeneverbes, Kamille, Lavendel, Mandarijn, Patchouli, Roos, Sinaasappel, Wierook en Ylang Ylang.

Shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial