Natuurlijke skincare routine met etherische oliën

skincare routine met etherische oliën - PURE by Me

Etherische oliën hebben een prachtige werking, ook voor onze huid. Zo kunnen ze onze huid kalmeren, verzachten en verzorgen. Een natuurlijke skincare routine met etherische oliën is hele fijn voor jouw huid. Veel producten uit de drogisterij zitten vol met chemische en synthetische ingrediënten (zoek maar eens uit!). Etherische oliën tijdens jouw skincare routine zijn 100% natuurlijk en lekker zonder troep. Fijn toch? Onze huid is ons grootste orgaan en daar mogen we goed voor zorgen.

Etherische oliën op de huid

Etherische oliën bestaan uit verschillende moleculen. Deze zijn zo klein dat ze jouw huid kunnen doordringen en hun werk kunnen doen, precies waar dat nodig is. Allereerst is het belangrijk om te weten dat etherische oliën nooit puur op de huid aangebracht mogen worden. Ze zijn enorm geconcentreerd en bij directe aanraking kun je (meteen óf pas veel later) huidirritaties krijgen. Meng een etherische olie daarom altijd met een basisolie. Omdat de huid in ons gezicht een stuk dunner en gevoeliger is, adviseren we altijd om maximaal 8 tot 10 druppels etherische olie te gebruiken op 30ml. Want onthoud goed: Less is more!

Natuurlijke Skincare Routine

Om goed voor jouw huid te zorgen, is het belangrijk om een natuurlijke skincare routine te hanteren. Zowel in de ochtend als in de avond. Niet alleen de juiste producten zijn belangrijk, maar ook de volgorde van de verschillende producten speelt een belangrijke rol. Door de producten in de juiste volgorde te gebruiken, behoudt het product het beste z’n kracht. Win-win toch?

 • Stap 1: Clean!
  Verwijder jouw make-up en maak vervolgens jouw huid goed schoon. Zo kun je make-up restanten verwijderen en ander vuil verwijderen. De African Black Soap is hier een hele fijne voor: deze reinigt jouw huid niet alleen op een milde manier, maar heeft daarnaast ook een voedende werking.
 • Stap 2: Hydrolaat!
  Met een toner of een hydrolaat (ook wel hydrosol genoemd) kun je de pH-waarde van jouw huid herstellen. Daarnaast heeft ieder hydrolaat ook weer z’n eigen werking. Rozenwater en Oranjebloesemwater zijn hier mooie voorbeelden van.
 • Stap 3: Serum
  Een goed serum mag niet ontbreken in jouw natuurlijke skincare routine. Sterker nog: etherische oliën kunnen héél mooi toegevoegd worden aan een zelfgemaakt Glow Serum. Kies hiervoor 1 tot 3 basisoliën en etherische oliën die passen bij jouw huidtype en voeg maximaal 10 druppels etherische olie toe aan 30ml basisolie. Het kan maar zo zijn dat je in de winter een ander serum gebruikt dan in de zomer of misschien varieer jij tussen dag en nacht. Voor de huid rondom jouw ogen kun je een speciaal oogserum maken.
 • Stap 4: Dag- of nachtcrème 
  Een dag- of nachtcrème is ook fijn om te gebruiken in jouw natuurlijke skincare routine. Maar wanneer je een goede en voedende serum gebruikt, is dit niet eens altijd nodig.
 • Stap 5: Vergeet de SPF niet!
  Dit is natuurlijk óók een hele belangrijke stap, de zonnebrandcrème!

Extra stappen toevoegen aan jouw natuurlijke skincare routine met etherische oliën

Uiteraard kun je jouw huid nog meer verwennen op een natuurlijke manier door regelmatig (bijvoorbeeld één keer in de week) extra stappen toe te voegen aan jouw natuurlijke skincare routine met etherische oliën. Met een milde scrub verwijder je effectief dode huidcellen en met een maskertje (bijvoorbeeld met kleipoeder) kun je de huid tot diep in de poriën reinigen. De extra stappen kun je zo’n 1 tot 2 keer per week toevoegen aan jouw skincare routine. Voeg ze dan toe na de eerste stap (reinigen).

 • Extra stap: Milde scrub
  Meng wat Bamboe Poeder met water of een basisolie en breng dit aan op je gezicht. Masseer dit zacht in op de huid met draaiende bewegingen en spoel het daarna af met lauwwarm water.
 • Extra stap: Kleimaskertje
  Maak zelf een heerlijk masker, bijvoorbeeld een rozenmasker met rode klei en rozenwater. Smeer het mengsel op jouw gezicht en laat dit zo’n 10 minuutjes intrekken. Let hierbij op dat je het niet te dicht op jouw ogen smeert (daar is de huid een stuk dunner!) en dat je het niet helemaal droog laat intrekken, dan droog je jouw huid juist uit.

Meer lezen over gezichtsverzorging en etherische oliën

Shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial