DIY Recept: Zelf een Glow Serum maken

Zelf serum maken - PURE by Me

Etherische oliën zorgen niet alleen voor een heerlijke geur, ze kunnen ook op een prachtige manier ondersteunen bij diverse huidproblemen. Wil jij goed voor jouw huid zorgen en jouw huid op een 100% natuurlijke manier verzorgen? Maak dan zelf een serum en kies daarbij etherische oliën die heel geschikt zijn voor jouw huid. Met dit recept kun jij zelf een Glow Serum maken!

Zelf Glow Serum maken

De mogelijkheden met etherische oliën zijn eindeloos, zeker bij gebruik voor de huid. Iedere huid is anders en heeft andere verzorging nodig. Dit recept voor een Glow Serum is geschikt voor ieder huidtype en kun je eventueel aanpassen en nog wat persoonlijker maken. Deze DIY Glow Serum voedt en hydrateert de huid, daarnaast kalmeert het rode plekjes en onzuiverheden. Ben jij klaar voor een gezonde glow op jouw gezicht? Ga dan aan de slag en maak zelf een Glow Serum!

Dit heb je nodig

Zo maak jij jouw eigen Glow Serum

Meng allereerst de verschillende soorten etherische oliën met elkaar in het flesje en laat dit even staan, zodat de oliën goed met elkaar kunnen mengen. Wanneer de oliën ‘aan elkaar gewend zijn’ kun je het flesje aanvullen met Jojoba olie en klaar is jouw zelfgemaakte Glow Serum!

Waarom deze etherische oliën? De etherische oliën in dit recept zijn allemaal hele mooie oliën om te gebruiken voor de huid. Zo werkt Lavendel bij vrijwel alle huidproblemen en heeft het vooral een verzachtende werking. Wierook gaat huidveroudering tegen, Copaïba verbetert de huid en Geranium harmoniseert de talgproductie in onze huid en is daarmee geschikt voor een droge huid én een vette huid.

Waarom Jojoba olie? Jojoba olie is een van de mooiste basisoliën om te mengen met jouw etherische oliën. Daarnaast heeft het een ontstekingsremmende eigenschap, is het rijk aan Vitamine E en heeft het een zuiverende werking.

Hoe gebruik je het Glow Serum?

Dit Glow Serum gebruik je het liefste twee keer per dag. Reinig eerst goed de huid, spray dan eventueel een toner of een hydrolaat (zoals Rozenwater) op de huid en gebruik dan de serum. Vaak heb je aan 2 a 3 druppels meer dan genoeg en de serum trekt goed en snel in. Als deze is ingetrokken kun je de dag- of nachtcrème aanbrengen op de huid.

 

Meer lezen over etherische oliën voor de huid

Bijpassende producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial