Etherische oliën voor de zomer

Etherische olie voor de zomer

Over het algemeen zijn we in de zomer veel meer buiten dan in andere seizoenen. De zomer is het perfecte seizoen om er lekker op uit te gaan. Je zou misschien denken dat we etherische oliën dan minder gebruiken, maar niks is minder waar. Er zijn heel veel verschillende soorten etherische oliën voor de zomer!

Wanneer ik aan de zomer denk, dan denk ik aan de gezellige en warme dagen. Dagen dat we op pad gaan met ons gezin, samen hangen in de tuin en de dag afsluiten met een heerlijke barbecue. Maar ik denk dan ook aan de dagen waarop het bijna te warm is om buiten te zijn en we juist allemaal wat meer binnen hangen. Of wat dacht je van de onrustige nachten door de warmte?

Zomerse geuren

Wanneer ik de zomer wil koppelen aan een geur, dan denk ik aan frisse en vrolijke geuren. Citrus oliën komen dan snel voorbij, denk dan aan:

Voor een verkoelend effect denk ik juist aan Pepermunt etherische olie of Kruizemunt etherische olie. Een combinatie van deze oliën met citrus-oliën zorgen voor een heerlijk vrolijk, fris en opgewekte geur in huis. Lekker de zon in huis halen!

Muggen en andere insecten op afstand houden

In de zomer hebben we ook veel meer last van muggen en andere insecten bij ons in huis. Wist je dat heel veel insecten (zoals mieren, bladluis en spinnen) niet van de geur van Pepermunt houden? Muggen daarentegen houden absoluut niet van Lemongrass. Het hoofdonderdeel van de Groene Muskiet etherische olie (en spray of roll-on) is dan ook Lemongrass. Zo kun jij op een fijne en natuurlijke manier muggen en andere insecten op afstand houden. Ideale etherische oliën voor de zomer dus.

Meer lezen over etherische oliën voor de zomer:

Bijpassende producten

8.5521.40
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €19.50.Huidige prijs is: €17.95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial