Aromatherapie met Citroen etherische olie

Aromatherapie met Citroen etherische olie

Citroen etherische olie

De geur van citroen is voor velen een herkenbare geur: een zure geur, maar wel met een hele fijne frisse ondertoon. Wat ons betreft mag Citroen etherische olie niet ontbreken in jouw olie-verzameling en is het voor ieder huishouden een echte musthave. Aromatherapie met Citroen etherische olie wordt ingezet bij griep en verkoudheid, in het huishouden of om een frisse wind door jouw gedachten te laten gaan.

Citroen etherische olie wordt gewonnen door persing van het buitenste gedeelte van de schil. Leuk om te weten: Voor 1 liter olie zijn er zo’n 100 tot 150 kg citroen schillen nodig.

Aromatherapie met Citroen etherische olie

Citroenen worden al vele eeuwen gezien als een geneesmiddel. Zo werd in de 18e eeuw een link gelegd (door arts James Lind) tussen het eten van citroenen en het voorkomen en genezen van scheurbuik. Nog steeds wordt citroensap in diverse landen als helend gezien, met name om de grote hoeveelheid Vitamine C. Hoewel Citroen etherische olie niet de Vitamine C bevat, heeft het wel een mooie werking op ons lichaam én onze psyche.

Let op! Etherische oliën zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dé oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Lees ook onze Medische disclaimer.

Citroen etherische olie voor psychische klachten

Citroen etherische olie zorgt voor een frisse wind in jouw gedachten. Wanneer je moeite hebt met concentreren of een slecht kortetermijngeheugen hebt, is Citroen olie zeer geschikt ter ondersteuning. Uit onderzoek (Akpinar, 2005 en Ogeturk 2010) is gebleken dat studenten beter studeren wanneer Citroen etherische olie wordt verdampt. Daarnaast is in Japan vastgesteld dat medewerkers minder fouten maken en tegelijkertijd een hogere arbeidsproductiviteit hebben wanneer Citroen etherische olie wordt verdampt.

Bij klachten als sombere gedachten, pessimisme, stress en onrust wordt Citroen ook veel ingezet. Druppel dan een paar druppels Citroen etherische olie in de diffuser en je bent weer helemaal in het hier en nu. Voel je je geestelijk wellicht zwaar en voel je je mentaal oververmoeid? Citroen zorgt er dan voor dat je je weer lichter en vrijer gaat voelen.

Citroen etherische olie bij lichamelijke klachten en kwaaltjes

Aromatherapie met Citroen etherische olie wordt veel ingezet bij weerstandproblemen. De olie werkt zeer antiviraal, versterkt de weerstand en wordt veel ingezet bij luchtweginfecties. Bij andere infecties en virussen, zoals een koortslip, heeft Citroen een mooie werking. Last van een vettige huid, wratten of eksterogen? Verdun de Citroen olie dan goed met een basisolie en smeer dit meerdere keren per dag op de plek.

Citroen etherische olie is een frisse olie die vele mooie werkingen heeft. Citroen werkt sterk antiviraal, activeert de witte bloedlichaampjes en versterkt daarmee jouw weerstand. Ook bij andere infecties en virussen, zoals een koortslip, heeft Citroen een mooie werking. Je kunt dan zelf een lippenbalsem maken, in combinatie met Tea Tree olie bijvoorbeeld. Bij huidproblemen zoals wratten en eksterogen is Citroen ook een fijne olie om (verdund) op de huid te gebruiken.

Citroen etherische olie in het huishouden

Citroen olie is niet alleen zeer reinigend voor ons lichaam, maar vooral ook op de omgevingslucht. Niet voor niets is Citroen een bekend ingrediënt bij veel schoonmaakmiddelen. Deze olie is dan ook uitstekend om te gebruiken in DIY schoonmaakmiddelen.

Tip van PURE: Citroen etherische olie is een fantastische stickerverwijderaar, maar ook kun je kauwgum, vetvlekken, lijm en stiftvlekken van bijna alle oppervlakken verwijderen. Probeer het eerst op een klein stukje, om eventuele grote vlekken op meubilair te voorkomen.

Citroen olie combineren

Niet alleen om de veelzijdige werking, maar ook om het eindeloos combineren is Citroen etherische olie een echte musthave. Deze kun je combineren met onder andere Atlasceder, Basilicum, Bergamot, Citroen, Cypres, Eucalyptus, Grove den, Lavendel, Mandarijn, Patchouli, Pepermunt, Petitgrain, Sandelhout, Sinaasappel, Tea Tree, Tijm en Wierook.

Feitjes over Citroen olie

  • Hoewel Citroen een vrucht is met een zure smaak, zorgt Citroen etherische olie er juist voor dat andere geuren zachter worden.
  • Citroen olie heeft een fototoxische werking. Dit wil zeggen dat de huid heftig kan reageren wanneer er citroen olie op de huid is aangebracht en vervolgens in contact komt met de zon. Lees alles over etherische oliën en de zon in dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial