Hoe kun je etherische oliën gebruiken voor het slapen?

etherische oliën gebruiken voor het slapen - PURE by Me

Wist je dat slaap de basis is van onze gezondheid? Wanneer we niet voldoende slapen (niet alleen de kwantiteit, maar vooral de kwaliteit), heeft ons lichaam en onze mind het moeilijk. Wanneer we slapen kan ons lichaam en ons brein tot rust komen, alles verwerken van de drukke dag en ons vooral ook weer voorbereiden op een nieuwe dag. Wanneer we niet goed slapen, merken we dit op allerlei verschillende manieren. Aromatherapie kan hierbij een prachtige ondersteuning zijn, maar hoe kun je etherische oliën gebruiken voor het slapen?

Etherische oliën voor een goede nachtrust

Etherische oliën kunnen een prachtige ondersteuning zijn bij een goede nachtrust. Een aantal etherische oliën hebben namelijk een kalmerende werking op ons zenuwstelsel, waardoor we (eindelijk) kunnen ontspannen. Er zijn verschillende oliën die ons helpen ontspannen en zorgen voor een betere slaap. Toch verschilt dit ook weer per persoon; wat voor de ene persoon een fijne olie is, geeft bij een ander juist alleen maar meer onrust. Het is daarom fijn om te kijken waar jouw slaapprobleem precies ligt.

Ben jij iemand die veel piekert en daardoor de slaap maar niet kan vatten? Of val je juist snel in slaap, maar slaap je onrustig waardoor je meerdere keren per nacht wakker wordt? Of slaap je prima, maar ben je altijd (veel te) vroeg wakker of word je juist niet uitgerust wakker? We hebben verschillende etherische oliën in ons assortiment voor het slapen. Onderzoek vooral bij jezelf waar het slaapprobleem zit en zoek daar een geschikte olie bij. Zo kun jij de juiste etherische oliën gebruiken voor het slapen.

Behalve dat etherische oliën een ontspannende en kalmerende werking hebben op ons zenuwstelsel, kan ons brein bepaalde geuren ook herkennen. Wanneer we regelmatig (het liefst op dagelijkse basis) dezelfde etherische olie gebruiken op hetzelfde moment, gaan we geuren associëren met het moment. Ons lichaam en brein weet dan wat ze kunnen verwachten en zo wordt de overgang van de dag naar de nacht ook makkelijker.

Lees ook: Zo creëer jij een fijn avondritueel!

Verschillende manieren om etherische oliën te gebruiken voor het slapen

Gelukkig kun je etherische oliën op verschillende manieren gebruiken, zowel overdag als voor het slapen.

  • Diffuser: Druppel een paar druppels in de aromadiffuser. Vaak zijn 2 tot 4 druppels voor een slaapkamer ruim voldoende, afhankelijk van hoe groot (of klein) de slaapkamer is natuurlijk. Tip: Doe de diffuser een half uurtje voor het slapen op de slaapkamer vast aan. Je komt dan in een heerlijk ruikende slaapkamer. Liever geen diffuser in de slaapkamer? Gebruik dan ‘s avonds een ontspannende blend in de woonkamer.
  • Op de huid: Maak zelf een massageolie of roll-on en breng dit voor het slapen gaan aan op de nek, schouders en eventueel op de slapen en polsen.
  • Hydrotherapie: Een warm bad of een heerlijke douche werkt sowieso al heerlijk ontspannend, maar maak dit helemaal af met etherische oliën. Gebruik een badolie of badzout of druppel een paar druppels etherische olie op de douchemuur. Ook een voetenbadje is heerlijk ontspannend!
  • Wattenschijfje: Druppel 1 a 2 druppels etherische olie op een wattenschijfje en stop dit in je kussensloop. Zo heb je altijd een ontspannende geur in bed.
  • Spray: Wist je dat onze Lekker Slapen lijn ook verschillende sprays heeft? Spray 1 a 2 keer boven je hoofd of boven je bed en geniet van een heerlijke slaap!

Natuurlijk zijn er nog meer manieren om etherische oliën te gebruiken voor het slapen. Heb jij nog fijne tips? Laat ze hieronder weten!

Shoppen

Dit bericht is gepost in Slapen. Bookmark de link.

Een reactie op “Hoe kun je etherische oliën gebruiken voor het slapen?

  1. Pingback: Etherische oliën om lekker te slapen - PURE by ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial