Aromatherapie met Petitgrain etherische olie

Aromatherapie met Petitgrain etherische olie - PURE by Me

Petitgrain etherische olie heeft een frisse en lichtzoete geur. Als je goed ruikt, ruik je zowel het bloemige als het houtachtige en dat alles met een frisse citrusgeur. De olie geeft velen een zomers gevoel en is onder andere fijn om te in te zetten bij meer rust en ontspanning, maar daarnaast werkt de olie ook ontkrampend en pijnstillend. Benieuwd hoe je aromatherapie met Petitgrain etherische olie kunt inzetten? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Petitgrain etherische olie

Wist je dat er verschillende soorten Petitgrain etherische oliën zijn? De benaming ‘petitgrain’ wordt gebruikt als term voor oliën die gedestilleerd zijn uit bladeren van citrusbomen. Dat betekent dat er verschillende soorten petitgrain zijn: citroen, mandarijn, bergamot, sinaasappel, etc. In dit artikel hebben we het vooral over de Citrus aurantium var amara. Deze Petitgrain etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van de bladeren van de bittere sinaasappel. Leuk om te weten: Er zijn gemiddeld 100 tot 200 kg bladeren nodig voor 1 liter etherische olie.

Aromatherapie met Petitgrain etherische olie

Aromatherapie met Petitgrain etherische olie is met name gericht op ontspanning. Het wordt veel ingezet bij klachten die gericht zijn op spanning, zowel fysiek als mentaal. Denk bijvoorbeeld aan stress en slapeloosheid, maar ook bij spanningsbuikpijn. Daarnaast wordt aromatherapie met Petitgrain etherische olie ook regelmatig ingezet binnen de huidverzorging.

Let op! Etherische oliën zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dé oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Lees ook onze Medische disclaimer.

Petitgrain etherische olie bij psychische klachten

Aromatherapie met Petitgrain etherische olie wordt veelal ingezet om ons zenuwstelsel te kalmeren. Het is een fijne olie om te gebruiken na een lange dag vol spanningen en stress. Ook bij geestelijke vermoeidheid, rusteloosheid en een gevoel van rusteloosheid en zenuwachtigheid biedt petitgrain meer rust en ontspanning. Daarnaast wordt de olie regelmatig ingezet bij slapeloosheid, depressie, angsten en paniek. Ook wanneer je last hebt van lichamelijke klachten door stress, zoals hoofdpijn of migraine, spanningsbuikpijn of verkrampte spieren is Petitgrain een fijne olie om in te zetten.

Qua emoties is Petitgrain etherische olie een fijne olie bij verdriet en bedroefdheid. Daarnaast kun je de olie fijn inzetten om jouw creativiteit en intuïtie op te peppen.

Petitgrain etherische olie bij lichamelijke klachten

Petitgrain etherische olie wordt veel ingezet bij huidproblemen als acné, steenpuisten, een vett/onzuivere huid en vette haren. Ook kan de olie goed ingezet worden bij overmatig transpireren, bijvoorbeeld door zelf een deodorant te maken. Door de ontkrampende en antibacteriële werking is deze olie ook fijn om te verdampen bij diverse klachten aan de luchtwegen.

Bij klachten aan de spijsvertering, zoals brandend maagzuur, een trage spijsvertering, een prikkelbare darm of spanningsbuikpijn werkt Petitgrain etherische olie krampstillend en pijnverdovend.

Last van spierspanningen of pijnlijke gewrichten? Ook dan kan Petitgrain olie verlichting bieden.

Tip van PURE: Neem eens een ontspannen bad met Petitgrain, Lavendel en Vetiver voor je gaat slapen.

Petitgrain etherische olie combineren

Petitgrain etherische olie kun je onder andere combineren met: Bergamot, Citroen, Grapefruit, Lavendel, Limoen, Mandarijn, Neroli, Sinaasappel, Scharlei, Vetiver, Wierook en Ylang Ylang.

Shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial