Wat is een carddeck en hoe gebruik je dit?

Wat is een carddeck en hoe gebruik je dit

Zelf ben ik dol op kaartendecks en gebruik ik ze regelmatig. Ik vind het een fijne tool om ‘mijn hoofd uit te zetten’ en (weer) te vertrouwen op mijn intuïtie. Maar wat is een carddeck en hoe gebruik je dit eigenlijk? In dit artikel vertel ik je er alles over.

Wat is een carddeck?

Een carddeck, ook wel kaartendeck genoemd, is een set kaarten met verschillende kaarten. Je hebt verschillende soorten carddecks: van inzichtkaarten (orakelkaarten) en affirmatiekaarten tot tarotkaarten. Hoeveel kaarten er in zo’n deck zitten is per deck verschillend. Het kunnen er 25 zijn, maar ook meer dan 50… De achterkant van iedere kaart is gelijk, maar de voorkant van de kaarten is per kaart verschillend. Soms staat er een inspirerende tekst op, soms kun je al heel veel informatie halen uit de mooie afbeelding. Met een carddeck leer je om te vertrouwen op je intuïtie en weer goed te voelen, zodat je niet meer continu bezig hoeft te zijn met denken.

Tijdens het trekken van een kaart, gaat jouw intuïtie en onderbewustzijn aan de slag. Wat jij nodig hebt op dat moment, is de kaart die tevoorschijn komt.

Misschien klinkt het voor jou allemaal wat zweverig of spiritueel, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Hoe fijn is het om de dag te starten met een fijne intentie of affirmatie, zodat je weer herinnerd wordt aan wat (op dat moment) voor jou écht belangrijk is? Zelf ben ik dol op inzichtkaarten en affirmatiekaarten. Ik gebruik ze om een intentie te zetten, om me een richting te geven (vooral zakelijk gezien) of gewoon om mijn onderbuikgevoel te bevestigen.

Hoe gebruik je een carddeck?

Er zijn verschillende manieren waarop je een carddeck kunt gebruiken. Misschien vind je het fijn om je dag te starten met een kaartje, zodat je een soort ritueeltje kunt creëren. Maar het kan ook zomaar zijn dat je het deck alleen pakt als er dingen spelen waar je een richting voor wilt. Zo kun je dus kijken met het trekken van een kaart wat er speelt in jouw onderbewuste of je stelt heel bewust een vraag aan het carddeck. Vervolgens ga je een kaart trekken, ook dit kun je op verschillende manieren doen:

  • Schud de kaarten en wacht net zo lang tot er een kaart (of soms twee) uit valt en bekijk vervolgens de kaart. Voel wat de boodschap voor je is. Wat zegt de kaart? Wat komt er als eerste bij je op?
  • Schud de kaarten en leg ze voor je neer. Voel vervolgens met je hand welke kaart op dit moment voor jou is. Pak de kaart, bekijk deze en voel wederom wat de boodschap voor je is.

Krijg je een bepaald gevoel? Is er een situatie (of misschien wel een persoon) die meteen bij je naar boven komt? Heb je het idee dat je actie mag ondernemen of dat je juist wat meer rust mag pakken? Is er een (misschien voor jou nog onbekend) stemmetje in je hoofd die je wat te vertellen heeft? Wat gebeurt er in je lichaam?

Een kaartendeck is dus een fijne tool om weer in contact te komen met jouw lichaam en jouw intuïtie. Hier kunnen we zo veel van leren, als we er maar naar luisteren. Met een kaartendeck is dat een fijne eerste stap.

Etherische oliën gebruiken in combinatie met een carddeck

Zelf vind ik het altijd erg fijn om etherische oliën te gebruiken in combinatie met een carddeck. Zo gebruik ik graag de Intuïtie etherische olie, de Free Spirit of de Circle of Angels. Maar je kunt natuurlijk ook een etherische olie uitzoeken die past bij de vraag die je het carddeck wilt stellen. Als je bijvoorbeeld met het deck aan de slag wilt gaan met een thema (zoals loslaten, zelfliefde of meer innerlijke rust) kun je daar een passende olie bij gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial