DIY Recept: Zelf deodorant maken met etherische olie

Zelf deodorant maken met etherische olie - PURE by Me

Etherische oliƫn kun je op allerlei manieren inzetten: ter ondersteuning van onze emoties, in het huishouden, voor meer ontspanning en nog zo veel meer. Veel etherische oliƫn zijn ook een hele fijne toevoeging aan verzorgingsproducten en de DIY recepten hiermee zijn dan ook eindeloos. Het voordeel van deze DIY recepten zijn vaak dat je op een natuurlijke manier je eigen verzorgingsproducten kunt maken, zonder dat daar synthetische ingrediƫnten aan toegevoegd zijn. Zelf deodorant maken met etherische oliƫn is een voorbeeld van die fijne recepten!

Zelf deodorant maken

Nu denk je misschien dat het nogal ingewikkeld is om zelf een deodorant te maken, maar niets is minder waar. Dit recept voor deodorant is misschien niet zoals je het gewend bent in een spraybus, maar het is een soort crĆØme die je onder je oksels smeert. Ook wanneer je nog niet zo bekend bent met het maken van je eigen verzorgingsproducten is dit een heel makkelijk en toegankelijk recept.

Dit heb je nodig:

Zo kun jij zelf deodorant maken

Om zelf deodorant te maken is het allereerst belangrijk dat de kokosolie zacht is. Dit kan door het au bain marie te verwarmen en in de zomer is de kokosolie waarschijnlijk al zacht genoeg. Roer de maĆÆzena en de baking soda er door heen of prak dit er doorheen met een vork. Het is belangrijk dat de kokosolie niet tĆ© zacht/vloeibaar is, want dan gaan de andere twee producten zakken en het is juist belangrijk dat het goed door elkaar geprakt of geroerd wordt.

Druppel vervolgens 6 tot 8 druppels etherische olie en prak/roer dit er ook doorheen. Om de houdbaarheid van de deodorant langer goed te houden, kun je er eventueel 1 a 2 druppels Vitamine E olie aan toevoegen.Doe het mengsel vervolgens in een glazen potje of een tinnen blik en jouw zelfgemaakte deodorant is klaar voor gebruik.

Je kunt de deodorant met je vingers aanbrengen onder je oksels. Houd hiermee rekening dat het eventjes moet intrekken.

Etherische oliƫn voor in jouw DIY deodorant

In principe kun je elke etherische olie toevoegen aan jouw DIY deodorant, toch zijn er ook een aantal etherische oliƫn die extra fijn zijn in een deodorant. Sommige etherische oliƫn kunnen ondersteunen bij het remmen van (overmatige) transpiratie, terwijl andere etherische oliƫn juist fijn zijn bij geurbestrijding. Je kunt de etherische oliƫn met elkaar combineren op een manier die jij fijn vindt.

Deze etherische oliƫn zijn in ieder geval fijn voor in jouw DIY deodorant:

Shoppen

11.7528.40
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Een reactie op “DIY Recept: Zelf deodorant maken met etherische olie

  1. Pingback: Waarom Pepermunt etherische olie een musthave in de zomer is - PURE by Me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial