Wat is een visionboard en hoe gebruik je dit?

Wat is een visionboard? - PURE by Me

Is er iets wat je al weken in je hoofd hebt? Heb jij dromen die je graag waar wilt maken? Dan is het maken van een visionboard een mooie tool om hier goed mee aan de slag te gaan. Maar wat is een visionboard nou precies en hoe pas je dit toe?

Wat is een visionboard?

Een visionboard wordt ook wel een dreamboard genoemd en wordt vooral gebruikt om jouw dromen en doelen visueel te maken. Het is een krachtige tool om te manifesteren. Ergens heeft het wel wat weg van een moodboard, maar de intentie van een visionboard is heel anders. Waar we een moodboard maken om een beeld te krijgen van bijvoorbeeld een nieuwe inrichting, gebruiken we een visionboard echt om dromen waar te maken. Een visionboard is een collage waar al jouw dromen op staan in de vorm van afbeeldingen, sfeerbeelden, quotes, symbolen, kleuren en alles wat past bij jóuw dromen.

Lees ook: Intenties zetten, zo doe je dat!

De kracht van een visionboard

Een visionboard is een mooie tool om jouw dromen uit te laten komen. Door goed na te denken (en vooral te vóelen) wat je wilt en dit vervolgens visueel te maken, zet je jouw brein en het universum aan het werk voor jou. Wellicht klinkt dit allemaal wat spiritueel voor jou, maar eigenlijk zorgt het vooral voor een heldere focus op wat jij graag wilt.

Hoe maak je een visionboard?

Een visionboard maken is hartstikke leuk om te doen. Je bent lekker aan het dagdromen over jouw doelen en de toekomst, daarnaast ben je ook nog eens creatief bezig. Wat mij betreft een heerlijke combinatie!

  • Stap 1: Om te werken met de kracht van een visionboard is het allereerst belangrijk om te weten wat jouw dromen zijn. Als je dit weet, kun je meteen door naar de volgende stap. Heb je eigenlijk nog geen idee, maar wil je er wel mee aan de slag? Dan kun je bijvoorbeeld een meditatie doen of je begint gewoon lekker met bladeren door tijdschriften en je gaat voelen wat de verschillende woorden en afbeeldingen met je doen. Stel jezelf daar bij een aantal vragen, zoals: Hoe wil jij dat jouw leven er over een jaar uit ziet? Over 2 jaar? Over 5 jaar? Waar ben je dan (dagelijks) mee bezig? Langzaam maar zeker kun je dan -in kleine stapjes- een doel stellen voor jezelf.
  • Stap 2: Verzamel zoveel mogelijk knipsels, afbeeldingen, quotes, symbolen, kleuren en andere materialen die passen bij jouw droom. Je kunt hier eventueel ook droogbloemen, stickers, glitters of wat dan ook gebruiken. Misschien wil je jouw dromen zelf uittekenen en inkleuren? Kan allemaal, zo lang het maar past bij jouw doelen en dromen! Probeer zo specifiek en gedetailleerd mogelijk te zijn.
  • Stap 3: Verzamel al jouw knipsels en materialen bij elkaar, een groot vel papier (of canvas), schaar, lijm en/of plakband en begin!
  • Stap 4: Wanneer je begint met knippen, plakken en knutselen, zorg er dan voor dat je in een rustige ruimte zit en het plezier nog in je buik voelt kriebelen. Het is belangrijk om met de juiste mindset én intenties aan de slag te gaan met jouw visionboard. De energie van jou en jouw dromen mogen helemaal terugkomen in de collage. Tip: Leg eerst alles op z’n plek zonder het vast te plakken, zo kun je zien hoe alles komt te liggen en kun je nog verschuiven waar nodig.
  • Stap 5: Helemaal klaar? Geef je visionboard dan een mooi plekje en zorg ervoor dat je deze meerdere keren per week ziet. Hang ‘m bijvoorbeeld in de hal, de slaapkamer of je werkkamer.

En dan?

Als je je visionboard een mooi plekje hebt gegeven, is het belangrijk om deze meerdere keren per week (of per dag) te zien. Zo geef je jouw brein en het universum een seintje om te werken aan deze doelen. Het ene moment zul je bewust kijken naar het visionboard, maar er is een grote kans dat je vaker onbewust naar het visionboard kijkt. Juist daar zit de magic en gebeurt er (onbewust) een grote transformatie in jou.

Uiteraard is het belangrijk om zelf ook aan de doelen te werken en niet alleen maar achterover te leunen. Inspired action is een hele belangrijke stap in de wet van aantrekking. Heb je (een deel van) je doelen behaald? Uit dan jouw dankbaarheid en vier je successen! Lees ook het artikel van Nadi op Vollemaankalender.nl over manifesteren.

Bijpassende producten

Aanbieding!
10.5019.50
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial