Dit is wat vakantiestress met je lichaam doet!

vakantiestress - PURE by Me

Zomervakantie! De zomervakantie is een periode waar we allemaal vaak al weken naar uit kijken. Even niks meer ‘moeten’, meer rust voor de kinderen, wat vaker leuke dingen doen en misschien zelfs lekker op vakantie. Hoewel een vakantie over het algemeen ontspannend hoort te zijn, zien we toch ook regelmatig dat het behoorlijk wat stress met zich mee brengt. Maar wat doet vakantiestress nou eigenlijk met je lichaam?

Vakantiestress

De zomervakantie is een heerlijke periode, maar tegelijkertijd ook een periode met veel stress. In plaats van dat we alle drukte en stress richting de vakantie langzaam afbouwen, maken we ons de laatste dagen voor de vakantie vaak druk om ‘van alles en nog wat’. We ronden dingen af op het werk, we doen de laatste inkopen, we checken meerdere keren de vluchtinformatie of de routes en de koffers moeten ook nog ingepakt worden.

Vervolgens ben je Ć©indelijk aangekomen op jouw bestelling en dan voel je je opeens niet zo lekker. Je krijgt een grieperig gevoel, keelpijn, innerlijke onrust of misschien zelfs koorts en overgeven. Dit wordt ook wel de ‘vrijetijdsziekte’ genoemd (Holistik schreef er een interessant artikel over!). Juist door de drukte en stress vĆ³Ć³r de vakantie gaat je lichaam extra cortisol en adrenaline aanmaken, waardoor je vaak fysiek en mentaal uitgeput bent vlak voor de vakantie. Het gevolg daarvan is dat je immuunsysteem verzwakt, waardoor het minder hard kanĀ vechtenĀ tegen bacteriĆ«n en virussen. Juist wanneer je lang onderweg bent en naar een andere omgeving reist is de kans groot dat je deze bacteriĆ«n en virussen oppikt. Daarnaast heb je de dagen voor vertrek je lichaam behoorlijk uitgeput

Ziek zijn op vakantie voorkomen

Heb jij last van vakantiestress en ervaar jij regelmatig klachten wanneer je net bent aangekomen op jouw vakantiebestemming? Zorg er dan voor dat je meer rust inbouwt op de dagen vĆ³Ć³r vertrek. Probeer extra de tijd te nemen om taken (zoals inkopen doen en het inpakken van de koffer) te voldoen.

Etherische oliƫn kunnen ook bij vakantiestress een mooie ondersteuning zijn. Gebruik de High Immune roll-on om jouw immuunsysteem een boost te geven, maar belangrijker is het nog om een aantal etherische oliƫn te gebruiken voor meer rust en ontspanning. Denk dan aan de Innerlijke rust etherische olie, Rust in je hoofd roll-on (ook fijn voor onderweg!) of de Calming. Daarnaast is het belangrijk om goed gegrond te blijven, hiervoor kun je bijvoorbeeld de Earth roll-on gebruiken.

Lees ook:Ā Wat is gronden en waarom is dit zo belangrijk?

Bijpassende producten

16.9542.40
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
13.95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial