DIY Recept: Zelf aftersun maken

DIY: Zelf aftersun maken - PURE by Me

In de zomer zijn we vaker buiten, gaan we lekker op vakantie en genieten we vooral van de zon. Ondanks dat we ons regelmatig insmeren, kan het toch voorkomen dat onze huid verbrandt door de zon. En ook als we niet zijn verbrand is het fijn voor onze huid om deze na de zon goed te verzorgen. Zelf aftersun maken met etherische oliën en aloë vera is makkelijker dan je denkt!

Zelf aftersun maken

Door de zon kan onze huid behoorlijk beschadigen en uitdrogen, daarom is het extra belangrijk om jouw huid na een zonnige dag goed te verzorgen. Aloë vera staat bekend om haar hydraterende en kalmerende werking voor een zonverbrande huid, maar wist je al dat Shea butter ook een heel fijn product is om jouw huid na de zon te verzorgen? Vandaag delen we een simpel en snel DIY recept zodat jij zelf aftersun kunt maken.

Tip: Sowieso is het zeer belangrijk om jouw huid goed in te smeren met een fijne zonnebrandcrème!

Dit heb je nodig:

Lavendel etherische olie kalmeert in dit recept de huid, terwijl de Pepermunt etherische olie juist voor een aangename en frisse verkoeling zorgt.

Zo kun jij zelf aftersun maken!

Wij gebruiken graag wat kleinere flesjes voor deze aftersun spray, zodat je ze makkelijk in je strandtas kunt gooien bijvoorbeeld. Voor dit recept houden we flesjes van 50ml aan. Wil je meer maken? Hou dan rekening met de verhoudingen van het recept.

Vul een sprayflesje met 8 druppels Lavendel olie en 6 druppels Pepermunt etherische olie. Vul het flesje af met de Aloë Vera sap en voeg daar eventueel nog 2 a 3 druppels Vitamine e olie aan toe.

Let op: Voordat je de aftersun gebruikt is het fijn om even goed te schudden. De oliën gaan een klein beetje ‘boven op’ de Aloë Vera liggen, maar door ze goed te schudden mengen ze weer. 🙂

Shop de producten

11.7528.40
8.5521.40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial