Aromatherapie met Palmarosa etherische olie

Aromatherapie met Palmarosa etherische olie - PURE by Me

Palmarosa etherische olie

Palmarosa is een grassoort wat groeit in Aziƫ en tot wel drie meter hoog kan worden. De geur is te omschrijven als zacht, kruidig en toch licht bloemig en citrusachtig en lijkt wat op de geur van rozen. Aromatherapie met Palmarosa etherische olie wordt onder andere ingezet bij stress en depressiviteit, maar ook bij verschillende huidklachten en luchtwegklachten.

Palmarosa etherische olie wordt gewonnen door waterdampdestillatie van vers of gedroogd gras en is lichtgeel tot lichtgroen van kleur.Ā Leuk om te weten:Ā Voor 1 liter olie is er ongeveer 75 kg plantenmateriaal nodig.

Aromatherapie met Palmarosa etherische olie

Palmarosa etherische olie werd ook wel Turkse Geranium olie genoemd, omdat de olie vroeger via Turkije naar Europa werd vervoerd. Maar in Turkije ontdekten ze ook dat Palmarosa olie goed vervalst kon worden voor de Rozenolie. De geur is een stuk zachter, maar komt aardig overeen. Hoewel vervalsing van Rozenolie nog steeds kan voorkomen, heeft Palmarosa etherische olie ook haar eigen terrein gewonnen in de wereld van aromatherapie. Palmarosa wordt niet alleen veel gebruikt in diverse cosmetische producten, door de bestanddelen van de plant wordt de olie ook ingezet bij bacteriƫle- en schimmelinfecties en klachten gerelateerd aan stress.

Let op!Ā Etherische oliĆ«n zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dĆ© oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Lees ook onzeĀ Medische disclaimer.

Palmarosa etherische olie voor psychische klachten

Palmarosa olie is (net als Bergamot olie) een echte hartopener en werkt daarbij zeer harmoniserend. De olie ondersteunt bij het neerzetten van een prettige en ontspannen sfeer en zorgt daarbij voor meer ontspanning en een diepe rust. Palmarosa reguleert de stresshormonen en aromatherapie met Palmarosa etherische olie wordt dan ook veel ingezet bij stress, rusteloosheid, moeite met slapen, sombere gevoelens en angsten.

Palmarosa etherische olie voor lichamelijke klachten en kwaaltjes

Palmarosa olie bevat huidherstellende eigenschappen en is daarmee een ideale etherische olie voor een stralende huid, zelfs bij een (extreem) gevoelige huid. Palmarosa helpt de huid op een zachte manier te herstellen, het kalmeert, hydrateert en verfrist. Daarnaast is het een zeer geschikte olie voor klachten als puistjes, acne, littekens, rimpels en verschillende schimmelaandoeningen op de huid zoals zwemmerseczeem en schimmelnagels bijvoorbeeld.

De olie is zeer veelzijdig voor huidproblemen en aromatherapie met Palmarosa etherische olie wordt dan ook niet voor niets gebruikt bij diverse huidklachten. In lage doseringen is dit ook een zeer geschikte olie voor de kinderhuid.

Door de microben dodende werking is aromatherapie met Palmarosa etherische olie ook goed om in te zetten bij bacteriƫle luchtweginfecties, zeker in combinatie met Niaouli olie. De olie wordt ook gebruikt bij stijve spieren, spierpijn en zenuwpijnen.

Palmarosa etherische olie combineren

Palmarosa etherische olie kun je fijn combineren met onder andere Atlasceder, Bergamot, Citroen, Geranium, Grapefruit, Jasmijn, Lavendel, Niaouli, Rozemarijn, Sandelhout, Tea Tree,Ā Tijm, Wierook en Ylang ylang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial