Etherische oliën bij doorkomende tandjes bij baby’s

Etherische oliën bij doorkomende tandjes - PURE by Me

Wanneer jouw kleintje (de eerste) tandjes krijgt, kunnen daar behoorlijk wat pijntjes en andere gemakken bij komen kijken. Hartstikke vervelend om ze zo te zien stoeien daarmee. Etherische oliën bij doorkomende tandjes kunnen op veel manieren verlichting bieden.

Symptomen bij doorkomende tandjes

Wanneer jouw baby tussen de 6 en 9 maanden is, kun je de eerste tandjes verwachten. De eerste tandjes zie je vaak aan de onderkant, daarna volgt de rest. Doorkomende tandjes gaan vaak gepaard met pijn, slecht slapen en regelmatig huilen. Andere symptomen van doorkomende tandjes zijn:

  • Koorts
  • Kwijlen
  • Vuurrode wangen
  • Veel willen bijten
  • Niet willen eten
  • Oorpijn en naar de oortjes grijpen
  • Diarree
  • Luieruitslag en kapotte billen

Etherische oliën bij doorkomende tandjes

Etherische oliën kunnen een fijne ondersteuning zijn voor jouw kleintje, maar we adviseren altijd om hier goed mee te doseren. Zeker bij kleintjes geldt: Less is more! Doordat etherische oliën enorm geconcentreerd zijn, heb je aan een kleine hoeveelheid al meer dan genoeg. Etherische oliën bij doorkomende tandjes kunnen jouw baby kalmeren en goed ondersteunen om de pijn te verzachten. Vooral Kamille Rooms etherische olie en Lavendel etherische olie zijn mooie oliën om te gebruiken bij doorkomende tandjes.

Hoe gebruik je etherische oliën bij doorkomende tandjes?

Wij adviseren altijd om zelf een roller te maken. Gebruik hiervoor een lege roll-on van 10ml en een Amandel olie als basisolie. Druppel vervolgens 2 druppels Kamille Rooms en 2 druppels Lavendel in de lege roll-on en vul vervolgens aan met de Amandel olie. Even schudden en laat de etherische oliën een tijdje (12 tot 24 uur) goed intrekken in de basisolie. Vervolgens kun je deze roller gebruiken bij jouw baby.

Rol de roller rondom de oortjes en eventueel iets op de kaak. Eventueel kun je het nog zachtjes inmasseren, maar alleen als jouw kindje dat fijn vindt. Je kunt de roller 2 tot 4 keer per dag gebruiken. Je zult zien dat jouw kindje niet alleen minder pijn heeft, maar zich ook beter kan ontspannen.

Tips voor luieruitslag bij doorkomende tandjes

Bij doorkomende tandjes zie je ook regelmatig luieruitslag en kapotte billetjes. De Koetje Boeh Billenbalsem is dan een hele fijne om de huid van je baby te ondersteunen.

Shop de producten

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €12.30.Huidige prijs is: €11.25.
11.7528.40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial