PURE for Care: Aromatherapie in de zorg

PURE for Care: Aromatherapie in de zorg

Aromatherapie met etherische oliën is op veel vlakken een prachtige ondersteuning. Niet alleen in het huishouden, maar ook binnen de zorg kan aromatherapie op een hele mooie manier worden toegepast. Daarom hebben we onlangs PURE for Care gelanceerd! PURE for Care is een onderdeel van PURE by Me en richt zich van A tot Z op aromatherapie in de zorg.

Aromatherapie in de zorg

Aromatherapie in de zorg, ook wel Aromazorg genoemd, is een prachtige vorm van complementaire zorg en wordt binnen veel zorginstellingen steeds vaker toegepast. Op diverse gebieden kan het een mooie ondersteuning zijn voor patiënten, cliënten en bewoners. Etherische oliën hebben een diepgaande invloed op ons fysieke, emotionele en sociale welzijn. Hoewel aromatherapie vaak werd gezien als een alternatieve geneeswijze, zien we nu dat er óók binnen de reguliere zorg vraag is naar onze producten. Vooral bij zorginstellingen in de ouderen- en palliatieve zorg, maar ook de psychiatrische zorg, hospices of het ziekenhuis.

Voordelen van Aromazorg

Etherische oliën worden op dit moment binnen de zorg vooral als vorm van complementaire zorg aangeboden. Doordat de producten zo breed ingezet kunnen worden, zijn er verschillende voordelen:

  • Bij onrustige momenten en/of nachten kunnen etherische oliën een kalmerend en ontspannend effect hebben.
  • Citrus-oliën hebben de kracht om de sfeer in een groep een vrolijke boost te geven.
  • Vervelende geurtjes maskeren, zoals ontlastig en urine, het eten of de typische ziekenhuisgeur.
  • Een (hand)massage met etherische oliën is een win-winsituatie: de oliën odnersteunen op emotioneel gebied, terwijl de directe aanraking een gevoel van geborgenheid, warmte en ‘thuis’ geeft.

Een eerbetoon aan mijn oma

Toen mijn oma in een verzorgingstehuis kwam, ervaarde zij door haar dementie veel onrust, frustratie en onmacht. In overleg met haar lieve verzorgers besloten we om etherische oliën te gebruiken, zodat ze zich rustiger zou voelen en beter zou slapen. Dit draaide uit op een pilot voor de hele afdeling en later nog twee afdelingen, met allemaal veel positieve resultaten. Wat fijn dat we haar en haar medebewoners op deze manier konden ondersteunen! Al snel besefte ik dat ik mijn missie om meer vrouwen in balans te krijgen mocht uitbreiden, zodat we aromatherapie ook als vorm van complementaire zorg kunnen aanbieden in de zorg.

Na het overlijden van mijn oma wilde ik graag een mooie draai te geven aan aromatherapie in de zorg met PURE for Care als gevolg: een eerbetoon aan mijn lieve oma.

Inmiddels zijn er al mooie bestellingen de deur uit gegaan en lopen er gesprekken en pilots bij diverse zorginstellingen!

Meer weten?

Wil je meer weten over aromatherapie in de zorg of ben je benieuwd wat het kan betekenen voor jouw zorginstelling? Neem dan eens een kijkje bij www.pureforcare.nl of neem contact met ons op. We denken graag met je mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial