Help! Ik ruik de olie niet meer!

Geurenblind - PURE by Me

Of je etherische oliën nou gebruikt voor een fijne geur in huis of voor de werking… Dat ze voor een heerlijke geur zorgen, is een ding dat zeker is! Met enkelvoudige oliën kun je precies de geur samenstellen die jij fijn vindt, terwijl de samengestelde oliën al hun eigen geur en werking hebben. Maar wat nou als je de olie niet meer kunt ruiken in de aromadiffuser? Hoe zit dat eigenlijk?

Geurenblind

Misschien herken je het wel.. Je hebt de diffuser aan en na een tijdje ruik je de geur niet meer. Of eigenlijk: je dénkt dat je de geur niet meer ruikt. Want wanneer je de ruimte verlaat en na een tijdje weer binnen komt, dan ruik je de geur toch wel weer. Hoe kan dat? Dat zit eigenlijk zo: doordat je al een tijdje gewend bent aan de geur, ruik je het na een tijdje niet meer. Dit wordt geurenblind genoemd.

Wanneer je last hebt van geurenblindheid, worden jouw hersenen niet meer voldoende geprikkeld om het signaal van de geur door te geven. Hierdoor lijkt het alsof je niks meer ruikt, maar niks is minder waar. Wel leuk om te weten: Ondanks dat jouw hersenen de geur niet meer kunnen doorgeven, werkt de olie nog steeds. Het signaal of de trigger blijft, alleen in een mindere mate. Maar dit heeft dus geen invloed op de werking van de etherische oliën.

Lees ook: Hoe hebben geuren invloed op onze mind?

Aromadiffuser

Maar wat nou als je de olie helemaal niet meer ruikt in de diffuser? Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat jouw aromadiffuser wel een schoonmaakbeurt kan gebruiken. Wij raden je aan om de diffuser (bij regelmatig gebruik) om de 2 a 3 weken schoon te maken. Als je dit regelmatig blijft doen, worden de etherische oliën goed de kamer in geblazen en kun je ze gewoon ruiken.

Lees ook: How to – Hoe moet ik mijn diffuser schoonmaken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial