Aromatherapie met Marjolein etherische olie

Aromatherapie met Marjolein etherische olie

Marjolein etherische olie

Marjolein olie is wellicht een wat minder bekende olie, maar eigenlijk is dat zonde. Want Marjolein etherische olie heeft bij vele klachten een prachtige ondersteuning, denk dan bijvoorbeeld aan migraine, menstruatiepijn, spierpijn. Daarnaast is het een van de beste oliën om beter te kunnen ontspannen en te slapen. In dit artikel delen we alle informatie over aromatherapie met Marjolein etherische olie.

Marjolein etherische olie heeft een lichtgele kleur (en wordt donkerder naar mate deze ouder wordt) en wordt gewonnen door het destilleren van het bloeiende kruid. Leuk om te weten: De opbrengst is variabel. Voor 1 liter olie zijn er zo’n 100 tot 200 kg marjoleinplanten nodig.

Aromatherapie met Marjolein etherische olie

Vroeger werd Marjolein vooral gebruikt voor parfums, geneesmiddelen en als smaakmaker in de keuken. Sinds de helft van de 19e eeuw wordt er ook etherische olie gemaakt van Marjolein. Door de bijzondere samenstelling van de plant, is aromatherapie met Marjolein etherische olie heel breed inzetbaar. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen (vanaf 6 jaar) is Marjolein een fijne olie.

Let op! Etherische oliën zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dé oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Lees ook onze Medische disclaimer.

Marjolein etherische olie bij psychische klachten

Marjolein etherische olie staat bekend om een van de beste oliën om te ontspannen. Marjolein zorgt voor meer ontspanning en verzachting bij onrust, een opgejaagd gevoel, spanningen en irritaties. Heb je last van angsten, spanningen of depressieve gedachten? Dan is Marjolein olie een hele fijne om in te zetten. Wanneer je worstelt met eenzaamheid of verdriet, zorgt de olie voor troost en verwarmt het jouw hart. Bij slapeloosheid door zorgen en spanningen (piekeren), is Marjolein de ideale rustgever. Combineer de olie dan bijvoorbeeld met Lavendel en/of Neroli.

Marjolein etherische olie bij lichamelijke klachten en kwaaltjes

Aromatherapie met Marjolein etherische olie is heel breed inzetbaar. Marjolein olie wordt voor veel doeleinden ingezet. Door de pijnstillende en krampstillende werking wordt de olie veel ingezet bij menstruatiepijn, buikpijn, (spannings)hoofdpijn, migraine of stijve spieren. Maar door de krampstillende en ontspannende werking wordt Marjolein ook ingezet bij luchtweginfecties, bronchitis en benauwdheid.

Daarnaast wordt Marjolein gebruikt voor blauwe plekken, kneuzingen, verstuikingen of gewrichtsreuma. En zelfs bij een vettige huid kan Marjolein de huid zuiveren en werkt het ontstekingsremmend bij acne.

Marjolein etherische olie combineren

Marjolein etherische olie kun je combineren met onder andere Atlasceder, Bergamot, Citroen, Cypres, Grove den, Kamille (Blauw en Rooms), Lavendel, Mandarijn, Neroli, Petitgrain, Sandelhout, Tea Tree, Tijm en Ylang Ylang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial