DIY Recept: Zelf een geurkaars maken

DIY: Zelf een geurkaars maken - PURE by Me

Welk seizoen het ook is; het is altijd fijn en gezellig om kaarsjes aan te hebben. Kaarsen maken de donkere herfst- en winterdagen gezelliger, terwijl ze in de zomer vaak buiten op tafel staan om muggen op afstand te houden. Wil jij zelf een geurkaars maken? Met dit recept kun jij zelf bepalen welke geur jouw eigen DIY geurkaars krijgt!

Maak je eigen geurkaars

Veel geurkaarsen in de winkel zitten vol met synthetische geurstoffen. Hoewel ze vaak een heerlijke geur afgeven, is uit diverse onderzoeken gebleken dat deze synthetische stofjes ook schadelijk kunnen zijn. Een fijn alternatief is dan om zelf een geurkaars te maken met etherische oliƫn. Het leuke is: je kunt dan ook helemaal zelf bepalen wat de geur van jouw zelfgemaakte geurkaars wordt!

Dit heb je nodig:

Aanvullend heb je een (vuurvaste) maatbeker of smeltpannetje nodig, een pan met warm water, een (was)knijper of een lange satƩprikker.

Zo kun jij zelf een geurkaars maken

Hoeveel sojawas je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van het potje. Dit kun je meten door een dubbele hoeveelheid van het potje (of oude theekopje, leuk!) af te meten. Gebruik je een oud theekopje? Vul deze dan twee keer met sojawas en laat dit smelten door het smeltpannetje of de maatbeker in de pan met warm water te zetten.

Laat de was vervolgens iets afkoelen (ongeveer tot 50 a 55 Ā°C) en voeg dan de druppels etherische olie toe aan de gesmolten was. Roer dit goed door en laat het dan nog iets afkoelen voordat je het overschenkt.

Ondertussen kun je de kaarslonten vast in de potjes doen. Dip ze iets in de gesmolten was, zodat je ze vast kunt plakken aan de onderkant van jouw potje. Eventueel kun je ze wikkelen om een satƩprikker of vastzetten met een (was)knijper en de uiteinde laten leunen op het potje. Schenk de sojawas voorzichtig in het potje, zodat er geen luchtbellen in komen. Laat het vervolgens net zo lang afkoelen tot het helemaal goed gehard is.

Hoeveel druppels etherische olie heb ik nodig om een kaars te maken?

Wanneer je zelf een geurkaars wilt maken, wil je de geur natuurlijk wel goed ruiken. Wij adviseren je altijd om 30 tot 40 druppels etherische olie te gebruiken op 100 gram sojawas.

Bijpassende producten

16.9542.40
3.996.99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial