Aromatherapie met Jasmijn etherische olie

Aromatherapie met Jasmijn etherische olie - PURE by Me

Jasmijn etherische olie

Jasmijn is een kleine struik die altijd groen is en in de zomer vol met witte bloemen zit. Deze bloemen zorgen -met name in de avond en de nacht- voor een warme en exotische geur en hier wordt dan ook de Jasmijn etherische olie uit gewonnen. De etherische olie wordt veel gebruikt in de parfumindustrie. Aromatherapie met Jasmijn etherische olie werkt vooral heel mooi op mentaal en emotioneel vlak.

Jasmijn etherische olie is een absolue en wordt gewonnen door alcoholextractie van de geurige bloemen.Ā Leuk om te weten: De bloemen worden in de nacht en de vroege ochtend geplukt en er zijn gemiddeld 1000kg jasmijnbloemen nodig voor 1 liter olie.

Aromatherapie met Jasmijn etherische olie

Wellicht kun je je indenken dat het maken van een Jasmijn etherische olie een intensieve vorm van werken is. De bloemen worden in de nacht geplukt en deze bevatten maar weinig olie, hierdoor is de Jasmijn een relatief dure olie. Maar aromatherapie met Jasmijn etherische olie is absoluut de moeite waard, de olie wordt onder andere ingezet als antidepressivum, werkt krampstillend en geeft een fijne sensuele sfeer aan massageoliƫn.

Let op!Ā Etherische oliĆ«n zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dĆ© oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Lees ook onzeĀ Medische disclaimer.

Jasmijn etherische olie voor psychische klachten

Aromatherapie met Jasmijn etherische olie wordt vooral ingezet voor mentale en emotionele klachten. De olie heeft een rustgevende en antidepressieve werking en is mede daarom fijn om in te zetten bij diverse angsten. Jasmijn olie geeft een euforisch gevoel en laat daarmee een onverschillige of lusteloze bui snel verdwijnen. Daarnaast is het een fijne olie bij meer zelfvertrouwen.

Jasmijn etherische olie voor lichamelijke klachten en kwaaltjes

Jasmijn olie heeft een ontstekingsremmende en krampstillende werking en wordt dan onder andere ingezet bij luchtwegontstekingen en spierpijnen (in massageolie bijvoorbeeld). Echter staat Jasmijn olie beter bekend om de mooie werking bij de droge en/of gevoelige huid. Bij striae en zwangerschapsstriemen werkt de olie huidversterkend en in de zomer geeft het een licht verkoelend effect op onze huid.

Aromatherapie met Jasmijn etherische olie wordt ook veel ingezet om een romantische en sensuele sfeer te creƫren. Combineer het dan bijvoorbeeld met Bergamot, Roos of Ylang ylang.

Tijdens een bevalling wordt Jasmijn etherische olie gebruikt om de weeƫn te versterken en de pijn hierin te verlichten. Daarnaast ondersteunt Jasmijn olie het hormonale systeem om weer in balans te komen, zowel na een zwangerschap als bij pms-klachten of de overgang.

Let op:Ā Wij adviseren je om Jasmijn etherische olie niet te gebruiken tijdens de zwangerschap, maar alleen tijdens en na de bevalling.

Jasmijn etherische olie spiritueel inzetten

Naast psychische en lichamelijke klachten, kun je aromatherapie met Jasmijn etherische olie ook heel mooi gebruiken voor spirituele doeleinden. Net als de Roos hebben engelen een bepaalde voorkeur voor de plant Jasmijn. Ruik je de geur van Jasmijn en is er geen Jasmijn in de buurt en niemand om je heen? Dan mag je er van uit gaan dat een engel jouw pad heeft gekruist. Wil jij jouw aantrekkingskracht op engelen uitoefenen? Dan kun je Jasmijn olie gebruiken met een mooie affirmatie, visualisatie of meditatie.

Er wordt gezegd dat Jasmijn olie de kunstzinnigheid ontwikkelt. Dit kan jouw eigen creativiteit zijn, maar het kan ook betekenen dat je met Jasmijn olie ontvankelijker wordt voor visuele schoonheid, muziek en meer.

Jasmijn etherische olie werkt op het hartchakra, de zonnevlechtchakra, het basischakra en ons wortelchakra.

Jasmijn etherische olie combineren

Jasmijn etherische olie kun je met vrijwel iedere andere etherische olie combineren. Maar een paar etherische oliƫn zijn extra fijn in de combinatie: Atlasceder, Bergamot, Geranium, Lavendel, Mandarijn, Roos, Sandelhout, Sinaasappel en Ylang Ylang.

Shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial