Intenties zetten voor het nieuwe jaar

Intenties zetten voor het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Voor veel mensen is dit het moment om te kijken naar wat we anders willen. Liever zijn voor onszelf, vaker nee zeggen, meer tijd voor vrienden en familie, de telefoon vaker weg leggen, gezonder leven, eindelijk weer sporten.. Herkenbaar? Zo hebben we allemaal onze eigen persoonlijke goede voornemens.

Vaak hebben we negatieve associaties met goede voornemens. In de eerste dagen van januari doen we allemaal hard ons best om nu Ć©cht dingen te veranderen. Maar na een tijdje voelen ze al snel als ‘moetjes’ en schieten alle goede voornemens er bij in. Maar wat nou als we deze goede voornemens kunnen omzetten naar intenties voor het nieuwe jaar? Hoe kun je intenties zetten voor het nieuwe jaar?

Lees ook:Ā Vragen om te reflecteren op afgelopen jaar

Dit artikel is geschreven op 29 december 2021 en heeft een update gehad op 26 december 2023.

Wat zijn intenties?

Een intentie lijkt best veel op een goed voornemen, toch is er een verschil. Met intenties gaat het er vooral om hoe je je wilt voelen en de reis naar het doel, terwijl goede voornemens zich vooral richten op het behalen van dat doel. Bij intenties draait het vooral om willen, ervaren en voelen. Door een krachtige en duidelijke intentie te zetten, geef jij jouwĀ mindĀ een richting. Het vergroot jouw bewustzijn en je zult steeds vaker dingen tegenkomen die te maken hebben met jouw intentie(s).

Door intenties te zetten (in plaats van je richten op goede voornemens) ben je minder streng voor jezelf en voelt het niet als ‘moeten’. Als voorbeeld kun je bijvoorbeeld jouw goede voornemen ‘Ik wil 7 kg afvallen’ veranderen voor de intentie ‘Ik kies er voor om gezonder te leven’. Dat klinkt niet alleen veel liever en milder, het gaat dan ook meer om hoe jij je voelt. Dat motiveert veel meer Ć©n zorgt ervoor dat het makkelijker is om vol te houden. Want waarom wil jij per se afvallen? Misschien omdat je je dan fitter voelt en beter in je vel zit? Of misschien kom je er tijdens het zetten van jouw intentie wel achter dat die 7kg niet per se het streven is, maar dat dat bijvoorbeeld ook al kan met 5kg.

Hoe zet je een intentie?

Het klinkt wellicht wat ingewikkeld om intenties te zetten, maar niks is minder waar. Sterker nog: misschien is het wel een van de simpelste dingen om te doen. Waarom? Omdat het vooral iets is wat je Ć©cht heel graag wilt.

Intenties zetten heeft -in mijn ogen- heel veel te maken met de Wet van Aantrekking, ook welĀ the Law of Attraction.Ā Hieronder deel ik mijn manier van intenties zetten.

  1. Bedenk voor jezelf: Waar droom jij van? Wat wil jij bereiken met jouw intentie? En het belangrijkste: Hoe voel jij je dan? Zet deze dromen (of doelen) op papier en hou daarmee rekening met jouw woordkeuze. Een beetje extra positiviteit of kracht kan geen kwaad! Ook kun je een visionboard maken waarop jouw dromen en het bijbehorende gevoel duidelijk in naar voren komt.
  2. Visualiseer hoe het is als jij het al bereikt hebt. Voel je het stromen? Voel je het gelukkige gevoel?
  3. Kijk elke dag op jouw lijstje met intenties en blijf visualiseren!

Zelf vind ik het heel fijn om deĀ Free Spirit etherische olie hier bij te gebruiken. De Free Spirit staat voor mij niet alleen centraal om mijn dromen waar te maken, maar de hele frequentie van die olie is er ook heel geschikt voor. Door een etherische olie te gebruiken voor jouw intenties creĆ«er je een geurbrug. Iedere keer wanneer je deze geur ruikt, word je herinnerd aan jouw dromen en intenties.

Lees ook:Ā Wat is een visionboard?

Begin met kleine intenties

Het is belangrijk om te beseffen dat je het beste klein kunt beginnen met intenties. Zoek een doel wat haalbaar is en maak daarbij een passende intentie. Zo kun je op een laagdrempelige manier ervaren hoe het voor jou is om te werken met intenties. Houd daarbij in jouw achterhoofd dat het gaat om willen en voelen, niet om moeten. Wil je toch liever werken naar een grotere droom? Probeer dan om deze te verdelen in meerdere kleine intenties.

Ook fijn: je hoeft niet meteen intenties voor het hele jaar te zetten. Bedenk voor jezelf waar je nu de focus op wilt leggen. Doel behaald? Dan kun je een nieuwe intentie zetten voor een andere droom!

Vragen om vooruit te blikken op het nieuwe jaar

Vind je het moeilijk om intenties te zetten voor het nieuwe jaar? Misschien kunnen deze vragen je helpen om het allemaal wat duidelijker te maken:

  • Wat wordt jouw thema voor het nieuwe jaar?
  • Wat wil je in het nieuwe jaar blijven doen en waar wil je mee stoppen?
  • Waar ga je in het nieuwe jaar meer tijd aan besteden?
  • Wat ga je toepassen in jouw leven om goed voor jezelf te zorgen?
  • Wat zijn jouw top 3 doelen voor het nieuwe jaar?
  • Welke afspraken ga je met jezelf maken voor het nieuwe jaar?

Shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial