Aromatherapie met Jeneverbes etherische olie

Aromatherapie met Jeneverbes etherische olie - PURE by Me

Het leuke aan aromatherapie en etherische oliƫn is dat er eeuwen geleden al gebruik van gemaakt werd. Dat geldt ook voor Jeneverbes! In het oude Griekenland werden Jeneverbessen al gebruikt om hun antiseptische werking en bij klachten aan de urinewegen. Ook werden de bessen vroeger gebruikt tegen de pest: in ziekenhuizen in Duitsland en Frankrijk werden de takken met bessen verbrand om de lucht te zuiveren. Vandaag de dag wordt Jeneverbes etherische olie nog steeds gebruikt om de antiseptische en desinfecterende werking. Maar aromatherapie met Jeneverbes etherische olie gaat nog veel verder dan dat.

De Jeneverbes heeft verschillende vormen: van lage struiken tot bomen van wel 10 meter hoog. Je vindt de bomen vooral in het noordelijk halfrond, zoals in Aziƫ en Canada. Maar ook in Nederland en Belgiƫ kun je de jeneverbes tegenkomen. Het is een groenblijvende boom of struik met grijsgroene stekelige naalden. De bessen hebben twee tot drie jaar nodig om te rijpen: van groen (onrijp) naar blauwzwart (rijp). Leuk feitje: de Jeneverbesboom levert drie soorten etherische olie; uit de rijpe bessen, de takken en twijgen en een houtolie. In dit artikel lees je alles over de Jeneverbes (bes) etherische olie.

Leuk om te weten:Ā Er zijn gemiddeld 100 tot 500 kg jeneverbessen nodig voor 1 liter etherische olie.

Aromatherapie met Jeneverbes etherische olie

De geur van Jeneverbes etherische olie is fris en kruidig met een ondertoon van fruit en dennennaalden. Maar aromatherapie met Jeneverbes etherische olie gaat niet alleen om de geur; de olie heeft een mooie therapeutische werking op ons lichaam en mind. De olie heeft een sterk reinigende werking op de lucht, maar ook op het lichaam. Jeneverbes staat bekend om de stimulerende werking op de nieren, de ontgiftende ondersteuning en heeft een vocht-afdrijvende werking.

Bij stress en spanningen heeft de olie een kalmerende en verfrissende werking. Daarnaast wordt Jeneverbes olie al eeuwen gebruikt om energetisch te reinigen.

Let op! Etherische oliƫn zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dƩ oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Heb je serieuze klachten? Neem dan contact op met een medisch specialist! Lees ook onze Medische disclaimer.

Jeneverbes etherische olie bij mentale en emotionele klachten

Aromatherapie met Jeneverbes etherische olie kun je bij diverse psychische klachten inzetten. Zo werkt de olie opwekkend bij vermoeidheid en tegelijk kalmerend bij onrust en slapeloosheid. Jeneverbes olie is dus zowel in te zetten om meer te ontspannen Ć©n om meer energie te krijgen. Last van concentratieproblemen, gebruik de olie dan lekker in de diffuser voor meer mentale helderheid. Daarnaast geeft Jeneverbes olie je meer vertrouwen en innerlijke kracht. Wil niks lukken en heb je een moeilijke dag? Dan is dit een fijne etherische olie om te gebruiken.

Ben je overweldigd door je eigen emoties? Jeneverbes etherische olie ondersteunt je dan om emoties los te laten en weer meer harmonie te ervaren. Ook bij overprikkeling is Jeneverbes een fijne olie om te gebruiken in bijvoorbeeld een diffuser.

Interessant: Bij een onderzoek (Cioanca 2014) waren er positieve resultaten voor het geheugen bij het gebruik van Jeneverbes etherische olie bij Alzheimer.

Jeneverbes etherische olie bij lichamelijke klachten

Aromatherapie met Jeneverbes etherische olie wordt veel gebruikt om de desinfecterende werking en het immuunsysteem te versterken. De olie werkt zowel slijmoplossend, ontkrampend en pijnverdovend, wat fijn is bij griep en verkoudheid. Gebruik de olie dan in een aromadiffuser, verdund (met een basisolie) op de borst en bovenrug of maak een stoombadje. Het maakt het ademen makkelijker en zorgt ervoor dat het slijm kan afvoeren.

Last van pijnlijke spieren, jicht of reumatische klachten? Ook dan is aromatherapie met Jeneverbes etherische olie een fijne ondersteuning. Maak dan een massageolie met Jeneverbes olie, Lavendel olie en Rozemarijn olie en smeer dit op de pijnlijke plekken. Deze samenstelling kun je ook inzetten bij menstruatiekrampen.

Jeneverbesolie staat bekend om de ontgiftende en urinedrijvende werking. Bij blaasontsteking heeft het een pijnverdovende en ontstekingsremmende werking.Ā Let op:Ā Heb je last van de nieren? Dan adviseren wij om deze etherische olie niet te gebruiken en dan vooral niet op de huid. Ook adviseren wij om de olie niet te gebruiken tijdens de zwangerschap en bij gebruik op de huid niet langer dan 6 weken achter elkaar.

Door de ontgiftende werking wordt aromatherapie met Jeneverbes etherische olie ook veel ingezet bij cellulitis. Bij huidklachten als een vette huid, acne en andere huidontstekingen is het ook een fijne ondersteuning.

Jeneverbes etherische olie energetisch en spiritueel gebruiken

Jeneverbes etherische olie is een van de beste energetische reinigers; daar wordt de Jeneverbes dan ook al eeuwen voor gebruikt. Voelt de ruimte een beetje zwaar? Heb je een moeilijk gesprek gevoerd? Dan is Jeneverbes een fijne olie om te gebruiken in de diffuser (of een DIY roomspray). Ook wanneer je gedurende de dag allerleiĀ ruis en negatieve energie hebt opgepikt is Jeneverbes olie een fijne om in te zetten.

Jeneverbes etherische olie is zeer geschikt om te gebruiken in ruimtes van coaches en therapeuten waar moeilijke en zware gesprekken gevoerd worden of waar energetisch gezien veel losgelaten is.

Lees ook: Etherische oliƫn om energetisch te reinigen

Extra tip:Ā Uit onderzoek is gebleken dat deze etherische olie een sterk insectwerende werking heeft bij onder andere muggen en teken.

Jeneverbes etherische olie combineren

Jeneverbes etherische olie is onder andere goed te combineren met: Atlasceder, Citroen, Cypres, Geranium, Grapefruit, Grove den, Lavendel, Mandarijn, Rozemarijn en Sinaasappel.

Shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial