How to: Gourmetlucht verwijderen met etherische olie

Gourmetlucht verwijderen met etherische olie - PURE by Me

Of het nou Kerst is, Oud & Nieuw, Pasen of een willekeurige andere dag: gourmetten is altijd hartstikke lekker én gezellig! Maar vaak blijft de gourmetlucht nog heel lang hangen. Kun je gourmetlucht verwijderen met etherische olie? Ja zeker! Welke etherische oliën (én andere tips) lees je terug in dit artikel!

Gourmetlucht verwijderen

Heb je een heerlijke en gezellige avond met gourmetten gehad, kun je dat de volgende dag nog ruiken. Bah! Daarnaast is jouw huis een plek om tot jezelf te komen, om op te laden en lekker je eigen ding te doen. Het is dan extra belangrijk dat de sfeer én geur fijn zijn in huis. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de gourmetlucht te verwijderen!

  • Zet een raam open: Zet een raam op een kiertje (of een deur open) terwijl je aan het gourmetten bent! Ook kun je de afzuigkap aanzetten.
  • Gordijnen weg voor het raam: Zet je een raam open? Zorg er dan voor dat de gordijnen niet voor het raam hangen, daar gaat de geur juist vaak in ‘hangen’.
  • Baking soda of azijn: Zet een pannetje met water en azijn op je gasfornuis of kookplaat. Ook kun je her en der potjes of schaaltjes met Baking Soda in huis zetten. Baking Soda is namelijk een hele fijne musthave om vieze geurtjes te neutraliseren!
  • Diffuser aan! Hieronder vertellen we je uitgebreid welke etherische oliën je kunt inzetten om gourmetlucht te verwijderen.

Lees ook: Baking Soda gebruiken in het huishouden

Gourmetlucht verwijderen met etherische olie

Etherische oliën zijn natuurlijk fantastisch om een fijne geur in huis te creëren. Maar ze kunnen ook andere geurtjes afbreken, waardoor het snel weer lekker fris ruikt in huis! Deze etherische oliën kun je gebruiken om gourmetlucht te verwijderen:

  • Clean & Bright: Zet de diffuser aan tijdens het gourmetten met de Clean & Bright etherische olie erin. Deze olie is ook verkrijgbaar als spray; ideaal om te sprayen na het koken of gourmetten.
  • Citroen etherische olieLekker verfrissend!
  • Tea tree etherische olieVerfrissend en reinigend!
  • Laurier etherische olie
  • Bergkristal etherische olieHaalt de vieze geurtjes uit de lucht én is daarnaast een fijne olie om te gebruiken wanneer je de ruimte energetisch wilt reinigen.

Extra tip van PURE: Zijn de pannetjes of bakplaat van het gourmetstel aangekoekt en krijg je de etensresten er niet meer uit? Druppel er dan wat Citroen etherische olie op en laat dit even weken. Daarna schoonmaken met afwasmiddel of Castille zeep. Zo kun je niet alleen gourmetlucht verwijderen met etherische olie, maar ook de etensrestjes zelf!

Help! De gourmetlucht zit zelfs in mijn bank en/of gordijnen! 

Wanneer je tijdens het gourmetten niet voldoende geventileerd hebt, kan het zomaar eens zijn dat de gourmetlucht in de bank of de gordijnen trekt. Dan kun je nog zoveel de diffuser aanzetten, maar zul je de geur toch nog blijven ruiken. Liever niet! Toch?

Maak dan een schaaltje met Baking Soda en druppel hier een paar druppels Citroen etherische olie en Tea tree etherische olie bij. Roer dit goed door elkaar en strooi het over de bank. Laat het een tijdje intrekken (minstens 20 minuten) en zuig het vervolgens op met de stofzuiger. Check altijd eerst een klein stukje of er geen verkleuring optreedt.

Meteen de juiste producten shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial