Deze etherische oliën helpen jou door de herfstdip

Etherische olie bij herfstdip - PURE by Me

Het is herfst! De overgang van zomer naar herfst zorgt bij vele mensen voor een dipje, de welbekende herfstdip. Niet gek: de dagen veranderen van warm naar nat en koud. Waar we in de zomer veel buiten leven, zijn we nu weer veel binnen en wordt het alweer snel donker. Om jouw humeur een boost te geven kunnen etherische oliën op een mooie manier ondersteunen. Ik tip welke etherische oliën jou helpen door de herfstdip!

Heb ik een herfstdip?

Wanneer de zomer verandert in de herfst ervaren veel mensen dit als onprettig. We moeten allemaal weer wennen aan de verandering van het weer en dat het ‘s avonds weer eerder donker wordt. Maar wanneer deze sombere gevoelens langer aanhouden, spreken we vaak van een herfstdip of een herfstdepressie. Een aantal bekende symptomen van een herfstdip zijn:

 • Vermoeidheid en daarmee een grote behoefte aan slapen
 • Meer eten, of juist minder eten
 • Somberheid en depressieve gevoelens
 • Minder of geen zin om dingen te ondernemen
 • Prikkelbaar

Een van de meest voorkomende klachten van een herfstdip is dat je je somber en down voelt en heel weinig energie hebt. Je hebt geen zin meer om leuke dingen te doen en je voelt je gewoon rot. Bij deze gevoelens en gedachten kunnen etherische oliën jou op een mooie manier ondersteunen. Helaas zijn ze niet dé oplossing voor jouw klachten, maar toch kun je je er een stuk beter door voelen. Let op: Ik raad je aan om bij langdurige klachten altijd contact op te nemen met de huisarts. De etherische oliën zijn slechts ter ondersteuning en nooit ter vervanging van medicatie.

Lees ook: Hoe hebben geuren invloed op onze mind?

Etherische oliën bij een herfstdip

Wist jij al dat er diverse wetenschappelijke onderzoeken zijn geweest naar etherische oliën? Uit een aantal van deze onderzoeken is gebleken dat mensen die last hebben van een herfstdip (of winterdip) veel baat kunnen hebben bij geuren van etherische oliën. Een aantal oliën hebben namelijk een hele positieve invloed op onze mind, gedachten en gevoelens.

 • Sinaasappel etherische olieSinaasappel is een fijne olie om in te zetten als jouw humeur een boost kan gebruiken. Sinaasappel etherische olie zorgt voor meer vreugde en vitaliteit, geeft jou meer energie en is daarnaast ondersteunend bij angsten.
 • Lemongrass etherische olieLemongrass is het zonnetje in huis! Lemongrass etherische olie zorgt voor een vrolijke boost en een optimistische stemming.
 • Grapefruit etherische olieGrapefruit is dé Feel Good olie. Grapefruit etherische olie maakt je vrolijk en versterkt jouw levenslust. Daarnaast ondersteunt deze jou bij vermoeidheid, stress, geestelijke uitputting en zelfs bij depressiviteit.
 • Bergamot etherische olieBergamot is een ontspannende olie die jou helpt bij mentale kracht. Bergamot etherische olie kalmeert negatieve emoties zoals stress, verdriet, angst en depressie. Uit onderzoek is gebleken dat deze olie positieve resultaten heeft op het gebied van depressies.
 • Ylang Ylang etherische olieYlang ylang wordt regelmatig ingezet bij gevoelens van angst, spanningen en stress. Ylang ylang etherische olie schenkt geborgenheid en de zoete geur ondersteunt jou bij een lichter en opgewekter leven.
 • Citroen etherische olieCitroen werkt verfrissend en zorgt ervoor dat je je lichter en vrijer gaat voelen. De olie werkt als een frisse wind door jouw ziel en mind, waardoor je je geestelijk niet meer zo zwaar voelt.

Fijne geur in huis tijdens de herfst

Speciaal voor de donkere dagen heeft De Groene Linde een nieuwe etherische olie ontwikkeld: Good Mood, Good Vibes. De geur van de Good Mood, Good Vibes etherische olie heeft een opbeurende en kalmerende werking. De vele citrus-oliën zorgen voor een vrolijk gevoel, terwijl de Patchouli jou weer met beide benen op de grond zet. Een opbeurende etherische olie voor alle momenten met sombere gevoelens. Deze etherische olie is ook verkrijgbaar in een roll-on of een spray.

Natuurlijk is ook onze eigen Sunny Days etherische olie een hele fijne etherische olie om te gebruiken bij een herfstdip. Met de Sunny Days etherische olie haal je de zomer in huis. Het is een frisse geur met een verrassend effect, echt een hele bijzondere olie.

Ga je toch liever voor een warme, kruidige en pittige geur in huis tijdens de herfst? Dat kan natuurlijk ook, daarmee haal je heerlijk de gezelligheid in huis. Speciaal daarvoor schreef ik een artikel met diffuserblends voor de herfst.

Lees ook: Diffuserblends voor de herfst

Shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial