Tips & Tricks: Etherische oliën tijdens de drukke Sinterklaas periode

De Sinterklaas periode is een mooie en gezellige periode, maar het brengt vaak ook veel drukte en onrust mee voor de kinderen. Het begint vaak al met alle perikelen in het Sinterklaas Journaal en daarna is het elke dag spannend of er iets in de schoen te vinden is. Etherische oliën kunnen een fijne ondersteuning zijn voor jouw kindje in deze gezellige, maar drukke Sinterklaas periode.

Bescherming tegen prikkels

Zeker (hoog)gevoelige kinderen vinden het moeilijk om met veel verschillende prikkels om te gaan. Ze voelen vaak van alles en kunnen het vaak maar moeilijk plaatsen. Wanneer andere kindjes om hen heen druk en onrustig zijn, voelen zij dit feilloos aan en hebben ze er vaak last van. De Egeltje, bescherm me is dan een fijne ondersteuning. Deze zorgt ervoor dat je je kunt beschermen tegen prikkels, energieën en emoties van anderen.

Stuiter stuiter!

Stuiteren jouw kindjes in deze periode ook alle kanten op? Gelukkig maar; ik dacht dat die van mij dat alleen maar deden. 😉 Ontzettend veel kinderen lijken alle kanten op te stuiteren in de drukke Sinterklaas periode. Hun koppie maakt overuren en dit uit zich vaak in druk en onrustig gedrag. De Hocus Focus is speciaal gemaakt voor kinderen waarvan het koppie overuren maakt. Fijn om te gebruiken op school voor een betere concentratie bijvoorbeeld. Maar zeker ook in onrustige periodes: de Hocus Focus zorgt ervoor dat kinderen dichter bij zichzelf blijven en indrukken beter verwerkt kunnen worden.

De Sinterklaas periode zorgt er natuurlijk ook vaak voor dat kinderen nergens anders meer aan kunnen denken. Wanneer mag ik mijn schoen zetten? Krijg ik wat lekkers in mijn schoen of ook een cadeautje? Sinterklaas komt nog op het werk van papa én op school.. En zo gaan die gedachten de hele dag door. De Rust in je hoofd roll-on zorgt voor een leger hoofd met veel minder piekergedachten.

Kom tot rust

Om meer rust te ervaren gedurende de dag is het altijd fijn om etherische oliën in te zetten, ook voor kinderen. Een combinatie van Lavendel en Mandarijn etherische olie in een diffuser kan al veel doen. Maar ook de oliën zoals Innerlijke rust, Zen & Silence en Gouden Driehoek kunnen goed ingezet worden voor het hele gezin. Of natuurlijk de Pietje Paniek, die speciaal voor deze periode is gemaakt.

Slaap lekker!

Hoe slaapt jouw kindje in deze periode? Vallen ze laat in slaap, zijn ze tussendoor veel wakker en ‘s morgens weer veel te vroeg weer wakker? You are not alone; deze vragen krijg ik meerdere keren per dag! Gelukkig bevat de Kids Collectie verschillend etherische oliën voor een betere nachtrust.

Meer weten?

Bieke van Hoogsensitief Ouderschap schreef een heel fijn e-book over Sinterklaas. Hoe kun jij jouw kindje het beste door de stressvolle Sinterklaas periode helpen? Ze deelt hele fijne tips in haar e-book!

Shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial