Droge lucht in huis? Aroma diffuser!

Hoewel we de laatste maanden nog aardig veel geluk hebben gehad met het weer en de bijbehorende temperaturen, lijkt de winter nu toch echt te komen. Het wordt buiten kouder en dat betekent vaak automatisch dat we thuis de verwarming wat hoger zetten of heerlijk de kachel aan. Helemaal niks mis mee natuurlijk, maar hierdoor kan de luchtvochtigheid in huis ook dalen. Hoe merk je dat en wat doe je er aan? Wij vertellen je er meer over!

Lage luchtvochtigheid: hoe merk je dat?

Hoe merk je nou of de luchtvochtigheid in huis (te) laag is? Er zijn veel slimme meters die dat voor je kunnen meten, maar ook jouw lichaam kan hiervoor subtiele tekenen geven. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Hoofdpijn
  • Droge lippen (of zelfs gebarsten lippen)
  • Droge ogen
  • Lage concentratie en/of vermoeidheid
  • Prikkelhoest en/of irritatie aan de luchtwegen
  • Statisch aanvoelen (die irritante tikjes kennen we ongetwijfeld allemaal!)

Wanneer de luchtvochtigheid in de slaapkamer (te) laag is, merk je dit onder andere doordat je wakker wordt met een dichte neus of droge lippen. En niet alleen kun je het merken aan jouw lichaam, maar vaak ook aan de houten vloer. Wanneer de luchtvochtigheid in huis te laag is, kan een diffuser een fijn hulpmiddel zijn!

Lage luchtvochtigheid? Diffuser in huis!

Een diffuser bevat een watertank waar je water in doet. Alle diffusers hebben een andere waterinhoud, verschillend tussen 130ml tot 500ml. In de diffuser zit een klein trilplaatje die er voor zorgt dat het water kan vernevelen. Wanneer je de diffuser aanzet, gaat dit plaatje trillen en wordt het water de kamer in geblazen. Zo kun je de luchtvochtigheid in huis verhogen.

Maak het extra fijn!

Het leuke van een diffuser is dat je er niet alleen de luchtvochtigheid in huis mee verbetert, maar je kunt ook etherische oliƫn toevoegen aan het water. Zo verhoog je niet alleen de luchtvochtigheid, maar kun je ook meer sfeer toevoegen aan de kamer. Bijvoorbeeld om de weerstand te versterken, te zorgen voor meer ontspanning, een betere nachtrust of een warm en vrolijk gevoel.

Op zoek naar een specifieke werking van de oliĆ«n in jouw diffuser? Bekijk dan eens de verschillende thema’s!

Een reactie op “Droge lucht in huis? Aroma diffuser!

  1. Pingback: Wat is een aroma diffuser? - PURE by Me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial