Wat is een aroma diffuser?

Wat is een aromadiffuser

Misschien heb je ze al een aantal keren voorbij zien komen: aroma diffusers. Maar wat is een aroma diffuser? Een diffuser is een apparaatje die koud water verdampt. Een aroma diffuser heeft een watertank die je vult met water en eventueel wat druppels etherische olie. Wanneer je het apparaat aanzet, wordt het water door trillingen omgezet in nevel. Deze nevel wordt samen met de geur door de ruimte verspreid.

Hoe werkt een diffuser?

Een diffuser heeft in de watertank een klein trilplaatje. Deze gaat trillen, zodat het water wordt omgezet in nevel. De nevel lijkt misschien op stoom, maar eigenlijk is het gewoon koude waterdamp. Door de trillingen wordt de waterdamp in de ruimte geblazen. Wanneer je ook etherische oliƫn toevoegt aan het water, komt er ook een geur in de ruimte.

De voordelen van een aroma diffuser

Een aroma diffuser wordt over het algemeen gebruikt om een heerlijke geur in huis te creƫren. Dit doe je dus door etherische oliƫn toe te voegen aan het water in de diffuser. Iedere olie heeft daarnaast ook zijn eigen werking: van meer energie tot het versterken van de weerstand en van meer ontspanning tot heerlijk slapen.

Daarnaast zorgt de diffuser voor een betere luchtvochtigheid in huis. Wanneer de luchtvochtigheid in huis te laag is, kun je diverse klachten ervaren. Denk daarbij aan hoofdpijn, droge lippen of een slechte concentratie.

Lees ook:Ā Droge lucht in huis? Aroma diffuser!

Een diffuser in iedere ruimte

Een aroma diffuser is geschikt voor iedere ruimte. Zo gebruiken wij graag een diffuser in de woonkamer voor een fijne geur (Ć©n sfeer), maar kun je een diffuser ook plaatsen op een slaapkamer of kinderkamer voor een betere nachtrust. Wil je kookluchtjes uit de lucht verwijderen? Plaats dan een diffuser in de keuken en vergeet natuurlijk ook de thuiswerkplek niet!

Lees ook: De voordelen van een diffuser op de kinderkamer

Diffuser kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial