De voordelen van een zoutlamp op de babykamer of kinderkamer

Voordelen zoutlamp op de babykamer - PURE by Me

Een zoutlamp is op dit moment hipper dan ooit, ze lijken overal voorbij te komen. Ze geven een prachtig warm licht, waardoor ze niet alleen heel geschikt zijn in de woonkamer of een praktijkruimte, maar ook de babykamer of kinderkamer is een goede plek voor een zoutlamp. Wat zijn de voordelen van een zoutlamp op de babykamer of kinderkamer?

Onrustige nachten

Als moeder van een pasgeboren baby, wordt je ‘s nachts regelmatig wakker om voor je kindje te zorgen. Van nachtvoedingen tot volle luiers en toch nog Ć©ven checken of de baby wel echt lekker slaapt. Maar ook jonge kinderen worden ‘s nachts nog wakker, waardoor de nachtrust in huis regelmatig wordt verstoord.

Bij deze momenten wil je graag wat licht: om te zien of het lukt met de nachtvoedingen, om de luier te verschonen of om jouw kindje weer naar z’n eigen bedje te brengen. Of misschien kun je wat extra licht gebruiken alleen maar om niet te stommelen en struikelen en iedereen in huis lekker te laten slapen. Plotseling het grote felle licht aan doen is vaak geen optie; het vergroot de kans dat de nachtrust van iedereen wordt verstoord en dat iedereen daarna klaarwakker is. Laat dat nou net niet de bedoeling zijn…

Warm licht op de babykamer

Een van de voordelen van een zoutlamp op de babykamer is het zachte warme licht. Het geeft voldoende zicht om jou de weg te wijzen, de nachtvoeding te geven of de luier te verschonen, maar het verstoort niet de nachtrust. Sterker nog: het rustgevende licht van een zoutlamp zorgt voor een kalme en vertrouwde sfeer in de babykamer. Na de voeding of de luierwissel kan iedereen weer rustig in slaap vallen.

Schone lucht op de babykamer

Behalve het warme en rustgevende licht van een zoutlamp heeft een zoutlamp nog vele andere voordelen. Een zoutlamp wordt ook wel een zuiverende lamp genoemd. Zoutsteen heeft een reinigende werking en zuivert de lucht onder andere van stof, allergenen, bacteriƫn en vieze geurtjes. Door het reinigen van de lucht, verbetert automatisch de ademhaling en dus de slaapkwaliteit van jouw kindje.

Een zoutlamp reinigt en verbetert de lucht in de babykamer of kinderkamer, waardoor de kans op bijvoorbeeld eczeem ook verkleind wordt.

Samenvatting: de voordelen van een zoutlamp op de babykamer op een rijtje

  • Het geeft een zacht en warm licht wat zorgt voor een kalme en vertrouwde sfeer.
  • Het reinigt de lucht van stof, allergenen, bacteriĆ«n en vieze geurtjes. 
  • Door het reinigen van de lucht, verbetert zowel de ademhaling als de slaapkwaliteit.
  • Een zoutlamp helpt bij een betere ontspanning en balans.
  • Het ondersteunt de algehele gezondheid.
  • Een zoutlamp neutraliseert stralingen van bijvoorbeeld computers en smartphones. 

Goed om te weten: Zoutsteen is een natuurproduct wat vocht kan aantrekken. Bij een (te) hoge luchtvochtigheid kan een zoutlamp wat gaan ‘zweten’ of zelfs gaan lekken. Daarom adviseren wij altijd om zoutsteen-producten te plaatsen op een onderzetter, zodat meubilair niet door het zout kan worden aangetast.

Een reactie op “De voordelen van een zoutlamp op de babykamer of kinderkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial