Op een natuurlijke manier muggen afweren met etherische olie

Muggen weren etherische olie - PURE by Me

Misschien heb je het voorbij zien komen in de Tubantia of via AD.nl, maar ik mocht een interview geven over het afweren van muggen op een natuurlijke manier. Super tof natuurlijk! Het warme en vooral natte weer dit voorjaar zijn de basisingrediënten voor een zomer vol muggen. Uit recent onderzoek van Wageningen University & Research blijkt dat er enorm veel muggen komen in de zomer van 2024. We kunnen dus een echte muggenplaag verwachten, met zelfs een derde en vierde generatie muggen. Wij delen graag tips hoe je op een natuurlijke manier muggen op afstand kunt houden met etherische olie.

Muggen afweren op een natuurlijke manier

Ondanks dat er veel verschillende manieren en middeltjes zijn om muggen af te weren, zien we bij PURE by Me dat steeds meer mensen op zoek zijn naar natuurlijke manieren. Etherische oliën zijn niet alleen heel fijn om in te zetten bij fysieke of mentale klachten, maar ook in het huishouden of bijvoorbeeld bij het afweren van muggen. Aromatherapie is enorm veelzijdig en de mogelijkheden met etherische oliën zijn dan ook eindeloos! De winkels liggen vol met producten met Deet en Citronella, maar dit werkt lang niet altijd even effectief.

Wetenschappelijk onderzoek

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat etherische oliën zeer geschikt zijn om muggen af te weren. In een recent onderzoek, uitgevoerd door de New Mexico State University, zijn maar liefst 20 verschillende etherische oliën getest om muggen af te weren. De oliën werden verdund met een lotionbasis en dit werd aangebracht op de huid van een vrijwilliger. Vervolgens werd hun arm in een kooi met 25 muggen geplaatst en werd de beschermingstijd bepaald bij de eerste muggenbeet. Je zou denken dat er snel geprikt wordt met 25 muggen in een kleine ruimte, maar de etherische oliën waren zeer effectgief. Bij kruidnagel etherische olie duurde het vervolgens bijna twee uur (!) voordat er geprikt werd.

De best geteste etherische oliën die gebruikt werden in dit onderzoek:

In ons assortiment vind je de Outdoor etherische olie; deze samengestelde olie is zeer geschikt om te gebruiken wanneer je muggen wilt weren. De olie is ook verkrijgbaar in een spray of roll-on.

Hoe zet je de etherische oliën in om muggen af te weren?

Om muggen op een natuurlijke manier op afstand te houden kun je de etherische oliën op verschillende manieren inzetten:

  • In een (draadloze) diffuser: Vul de watertank van de diffuser met wat water, druppel daar zo’n 2 tot 5 druppels etherische olie in en zet de diffuser aan. De geur van de olie wordt samen met het water verspreid. Dit kan bijvoorbeeld op de slaapkamer (met de deur open) of met een draadloze diffuser voor buiten op tafel, onder de overkapping of op de camping.
  • Met een spray: Maak een spray op basis van etherische olie (of koop deze kant-en-klaar) en spray op de huid. De spray is dan op basis van water en/of alcohol, zodat het goed kan verspreiden.
  • Met een roll-on: Maak een roll-on op basis van etherische olie (of koop deze kant-en-klaar) en rol op de huid. De roll-on is dan gemengd met een basisolie (zoals Jojoba olie, Amandelolie of Druivenpitolie), zodat de etherische oliën veilig op de huid gebruikt kunnen worden.
13.9517.95
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
13.9517.95
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial