Aromatherapie met Lavendel etherische olie

Aromatherapie met Lavendel etherische olie - PURE by Me

Lavendel is een van de meest veelzijdige etherische oliën en wat mij betreft een echte musthave om in huis te hebben. Niet voor niets wordt dit het Zwitserse zakmes onder de oliën genoemd. Aromatherapie met Lavendel etherische olie kun je dan ook voor ontzettend veel klachen en kwaaltjes inzetten.

Aromatherapie met Lavendel etherische olie

Aromatherapie in het algemeen is eigenlijk allemaal begonnen met Lavendel etherische olie. Er is ontzettend veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze olie. Lavendel olie staat bekend om haar kalmerende en ontspannende werking en het bevorderen van de slaap. Maar deze olie kan ook heel goed ingezet worden bij diverse huidklachten, hoofdpijn en nog veel meer! Lavendel etherische olie is een enorm veelzijdige olie en kun je voor allerlei klachten inzetten.

Let op! Etherische oliën zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dé oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Lees ook onze Medische disclaimer.

Lavendel etherische olie voor lichamelijke klachten en kwaaltjes

Lavendel etherische olie is dé olie om te gebruiken bij verschillende huidklachten. Lavendel bevordert het herstellend vermogen van de huid bij wondjes, snijwonden, brandwonden en de geïrriteerde huid (bij zonnebrand en na het scheren bijvoorbeeld). Daarnaast verzacht het littekens en kalmeert het de huid bij acne, jeuk, bultjes, uitslag en insectenbeten.

Lavendel heeft een pijnstillende werking. Fijn om in te zetten bij (spannings)hoofdpijn, groeipijn, spierpijn, reumatische aandoeningen, blauwe plekken en kneuzingen. Door de slijmoplossende werking kan Lavendel olie goed ingezet worden bij verkoudheid en griep. Op de spijsvertering heeft het een kalmerende werking en is de olie fijn om in te zetten bij winderigheid en misselijkheid.

Lavendel etherische olie voor mentale en emotionele klachten en kwaaltjes

Aromatherapie met Lavendel etherische olie staat bekend om haar kalmerende en ontspannende eigenschappen en is daarmee goed in te zetten bij spanningen, stress, angsten, drukte, nervositeit en slapeloosheid. Voel je je gestrest of gespannen? Heb je moeite met inslapen? Dan is Lavendel de ideale olie!

Lavendel etherische olie in het huishouden

Lavendel reinigt en verfrist de lucht in ruimtes. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat lavendel het niveau van schimmels in de lucht kan verminderen. Gebruik de olie dan lekker in een diffuser. Insecten houden niet van Lavendel, dus ook zeer geschikt om muggen of mieren op afstand te houden.

Lavendel etherische olie combineren

Goed om te combineren met: Atlasceder, Bergamot, Eucalyptus, Geranium, Grapefruit, Kamille, Marjolein, Pepermunt, Salie, Sinaasappel en Wierook.

Fijn om te weten: Lavendel olie werkt synergetisch. Dit houdt in dat Lavendel de werking van andere etherische oliën versterkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial