Tips & Tricks voor het thuiswerken

tips voor thuiswerken - PURE by ME

De maatregelen omtrent corona zijn weer aangepast en er wordt aan iedereen opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken. Niet iedereen kan met zijn of haar beroep thuiswerken, maar gelukkig ook heel veel mensen wel. Wij delen een aantal fijne tips voor het thuiswerken, zodat het zo aangenaam en ‘normaal’ mogelijk wordt! Uiteraard delen we ook een paar heerlijke tips voor bijpassende etherische oliën én een aantal heerlijke diffuserblends hiervoor met jullie!

Tip 1: Werk in je normale kleding
Het lijkt misschien zo heerlijk om uit bed te stappen, je badjas aan te doen en je laptop aan te slingeren. Maar hou er rekening mee dat pyjama’s en een badjas voor jouw hersenen een signaal is dat je in de chill-stand staat. En dat signaal gaat jouw productiviteit niet helpen.

Begin je dag zoals je iedere ‘normale’ werkdag begint: ontbijten, douchen en aankleden, je klaar maken voor de dag en dán pas beginnen met het werk.

Tip 2: Kies een fijne werkplek uit
Zorg voor een fijne werkplek bij jou in huis. Als Maud moet thuiswerken terwijl er niemand thuis is, gaat ze het liefste aan de keukentafel zitten. Maar wanneer er ook andere mensen in het huis zijn, kiest ze er toch voor om naar het kantoor op zolder te gaan. Zorg er dus altijd voor dat je ergens goed kunt zitten en kruip niet met jouw laptop op de bank of in die heerlijke luie stoel.

Tip 3: Zorg voor zo min mogelijk afleiding en maak een planning
Tijdens het thuiswerken zijn er ontzettend veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat je wordt afgeleid. De was moet nog gedaan worden, de hond moet naar buiten en eigenlijk wil je ook nog wel even stofzuigen. Misschien komt onverwachts de buurvrouw langs die zin heeft in een kopje koffie of ligt dat heerlijke tijdschrift op tafel waar je veel liever in bladert.

Zorg ervoor dat je zo min mogelijk afleiding hebt en je je echt kunt focussen op jouw werkzaamheden. Maak een planning voor de dag en als je dan toch huishoudelijke taken wilt doen of dat kopje koffie met de buurvrouw wilt drinken, zorg er dan voor dat dit past in je planning.

Tip 4: Verlies je niet in je werk en neem ook een pauze
Op ons werk nemen we allemaal een pauze, maar wanneer we thuiswerken lijkt dat er opeens zomaar tussendoor te glippen. Laat dat niet gebeuren en neem heel bewust een pauze. Wandel een rondje door de wijk, pak in jouw pauze toch dat tijdschrift wat op tafel ligt of doe een korte meditatie tussendoor. Juist door af en toe even een pauze te nemen, kun je je daarna weer veel beter concentreren!

Tip 5: Beweeg af en toe en ga naar buiten
Dit hoort misschien bij tip 4 als het gaat om pauzes, maar we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Het is echt heerlijk om tussen je werk door even naar buiten te gaan en te bewegen.

Tip 6: Geniet tijdens je werkdag van de diffuser en etherische oliën
Geloof ons maar, thuiswerken wordt echt veel leuker als je lekker de diffuser aanzet. Een aantal van onze essentiële oliën zijn heel fijn om jouw focus en concentratie een boost te geven, zoals de Focus&Boost uit de Happy Home collectie of de olie Focus etherische olie. Hieronder delen we nog meer tips voor je!

Tip 7: Sluit je werkdag ook echt goed af
Wanneer je moet thuiswerken is de grens tussen ‘thuis’ en ‘werken’ maar heel minimaal. Zorg ervoor dat je je werkdag goed afsluit, zodat je niet ‘s avonds weer de laptop hoeft open te klappen. Ruim deze, samen met alle andere benodigdheden voor je werk, lekker op en geniet van de rest van de dag!

tips voor thuiswerken - PURE by ME

Etherische oliën voor het thuiswerken

Wanneer je moeite hebt om je te blijven concentreren en de focus ver te zoeken is, zijn er gelukkig nog altijd etherische oliën die je daarbij kunnen ondersteunen. Wij zouden PURE by ME niet zijn als we het houden bij simpele tips voor het thuiswerken, natuurlijk horen etherische oliën daar ook bij!

Etherische oliën voor meer focus en concentratie:

  • Focus: Focus etherische olie is een heerlijke frisse geur die je helpt om geconcentreerd te blijven. Met Citroenmunt, Citroen, Rozemarijn, Jeneverbes hout, Latschenkiefer.
  • Focus & Boost: De Focus & Boost etherische olie uit de Happy Home collectie is een verfrissende geur die je weer oppept en zorgt voor meer focus.
  • Fluoriet: Fluoriet etherische olie zorgt voor focus, gronding en daadkracht, zodat jij kunt neerzetten wat voor jou belangrijk is.
  • Rosslyn: Deze olie ondersteunt jou om iets te gaan doen. De olie zet jou met beide benen op de grond en zorgt voor meer activiteit.
  • Pepermunt: Pepermunt olie laat de watten in je hoofd verdwijnen en zorgt weer voor een helder zicht op dingen.
  • Rozemarijn: Rozemarijn olie bevordert de helderheid van de geest. Deze olie geeft je meer helderheid en kracht om problemen aan te pakken. Wanneer je je moe en uitgeput voelt, is het een stimulerende olie.
  • Super ChargerDeze olie uit de Burn Out collectie is een fijne oppepper op momenten dat je energie ver te zoeken is, maar je nog wel door moet. Ook een hele fijne olie als je geen last hebt van een Burn Out!

Heb je geen diffuser in huis? Geen probleem! We hebben ook andere producten in ons assortiment die kunnen dienen als fijne tips voor het thuiswerken. Bijvoorbeeld de Focus&Boost en de Super Charger zijn ook verkrijgbaar in een heerlijke spray en anders kan de Mental Focus inhaler ook een fijne ondersteuning bieden.

Heerlijke diffuserblends voor het thuiswerken

Uiteraard hebben wij ook een aantal heerlijke diffuserblend met etherische oliën samengesteld voor jou. We kunnen wel honderden combinaties bedenken, maar we komen toch steeds weer uit op oliën als Rozemarijn, Pepermunt en Limoen. En laten die geuren nou ook nog eens heel goed met elkaar te combineren zijn. Liever een ander soort geur? Wij vinden de Focus etherische olie ook een hele lekkere combinatie met Grapefruit etherische olie of Citroen etherische olie!

Voor nu wensen wij alle thuiswerkers weer heel veel succes! Maar dat komt vast goed met deze fijne tips voor het thuiswerken!

Tip: Raak deze afbeelding niet kwijt en bewaar ‘m op Pinterest!

Diffuserblends voor thuiswerken - PURE by ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial