Verschillende tips voor meer rust en ontspanning!

Hoe moet ik de diffuser schoonmaken - PURE by ME

Oef, deze Corona-periode is voor veel mensen behoorlijk lastig en heftig. Een paar dagen geleden vroegen we op Instagram hoe het met jullie ging in deze periode en deden we daarbij een poll. Gelukkig waren er veel mensen die aangaven dat het prima ging, maar ergens schrokken we ook nog wel een beetje van de vele negatieve reacties. Niet dat die reacties (en bijbehorende gevoelens!) nou per se slecht zijn, maar we gunnen jullie zo graag allemaal een goed gevoel en meer rust en ontspanning. Daarom delen wij een blog met tips voor meer rust en ontspanning!

Verschillende gevoelens

Bij ons zijn alle gevoelens en ervaringen nogal verschillend.. Waar Maud zich top voelt en deze periode ervaart als een groteĀ stay at home vacation, vindt Elke het af en toe nog best wel lastig. Mama zijn, tijd voor jezelf nemen, gezelligheid met vrienden en familie.. Het is niet altijd even makkelijk, zeker niet wanneer je 24/7 kleine kindjes om je heen hebt en daarnaast midden in de lancering van PURE by ME zit. Tuurlijk: we krijgen allebei enorm veel energie van de webshop en alles daar om heen, maar het is soms ook wel echt even doorzetten.Ā Juist in deze periode is het fijn om te kiezen voor extra rust en ontspanning. Wij delen een aantal fijne tips met je!

Tips voor meer rust en ontspanning

Trust me.. We weten dat het Ć©cht niet altijd even makkelijk is. In onze Burn Out lazen we honderden tips voor meer rust en ontspanning; en op de een of andere manier leek het allemaal zo ontzettend makkelijk. Wij dachten bij 90 van de 100 tips ‘Jij hebt vast geen kinderen!’, haha! Maar inmiddels weten we allebei dat er altijd wel een mogelijkheid is voor meer rust en ontspanning – daarvoor hoef je Ć©cht niet wekelijks een dagje naar de sauna of wat dan ook. Met kleine stapjes kom je tot grote dingen. Echt!

  • Accepteer de situatie. Dit is dus precies zo’n tip die lekker makkelijk klinkt, maar vreselijk moeilijk is om toe te passen. Maar het werkt dus echt. Pas als je de huidige situatie accepteert kun je verder gaan. Dus probeer veel dingen ‘los te laten’ (klinkt weer zo lekker makkelijk!) en ga voor een fijne dag.
  • Positieve mindset. Weer zo’n makkelijke tip.. We beloven dat het hierna een stuk makkelijker wordt qua toepassingen. šŸ˜‰ Maar probeer je eens bewust te zijn van jouw gedachten. Steeds als je negatief denkt, vraag je jezelf af hoe je op dit moment zo positief mogelijk kunt denken. In het begin is dit misschien moeilijk, maar het wordt steeds makkelijker. Daarnaast voel je je daar ook steeds fijner bij en is het makkelijker om dingen los te laten en trek je je minder aan.
  • Tijd voor jezelf!Ā Neem elke dag een momentje voor jezelf. Dit hoeft echt niet lang te zijn; vaak is het al fijn om even een kwartiertje tijd te hebben voor jezelf. Dit is vaak net genoeg om wat rustiger te worden en qua tijd nog perfect om te doen.
  • Ga naar buiten! Ja echt – vooral wandelen deed wonderen voor ons allebei. Lekker de natuur in, genieten van het heerlijke weer (want dat kan nu!) en dat kan ook gewoon met kinderen en het hele gezin. GENIET er van!
  • Tekenen.Ā Elke is lekker bezig geweest met tekenen, dit is een activiteit die er voor zorgt dat je uit je hoofd komt. Ook in deze periode, wanneer je de hele dag met kindjes bezig lijkt te zijn, is dat heel fijn Ć©n goed te combineren.
  • Mediteren. Meditatie is voor ons allebei een hele fijne manier om even meer rust te ervaren. Beide maken we regelmatig gebruik van de appĀ Meditation Moments – een dikke aanrader wat ons betreft!
  • Geen koffie en suikers. Laat koffie en suikers staan, deze zorgen er juist alleen maar voor dat je een energie-dip krijgt. In het begin moet je letterlijk ‘afkicken’ en zul je onder andere hoofdpijn krijgen, maar daarna voel je je echt al stukker fitter en rustiger.
  • Etherische oliĆ«n natuurlijk. Tsja, wij zijn beide dol op etherische oliĆ«n en gebruiken ze dagelijks. šŸ˜‰ De ene keer voor meer energie en de andere keer juist voor meer rust en ontspanning.

Etherische oliƫn voor meer rust en ontspanning

Wij hebben allebei kennis gemaakt met etherische oliĆ«n in een periode van een behoorlijk heftige Burn Out. Dat was hĆ©t moment dat we beide meer rust en ontspanning nodig hadden en gelukkig hebben de oliĆ«n ons daar goed bij geholpen. Laten we eerlijk zijn: etherische oliĆ«n zijnĀ geen oplossingĀ voor al jouw problemen, maar wel een prachtige (en natuurlijke!) ondersteuning. Wij zetten een aantal fijne oliĆ«n voor jou op een rijtje.

Deze etherische oliĆ«n voor meer rust en ontspanning kun je gebruiken in een diffuser, zowel in de woonkamer als bijvoorbeeld in de slaapkamer. Maar het is ook heerlijk om een voetbadje te nemen, de oliĆ«n toe te passen in een bad (met epsom zout en een draagolie) of om te gebruiken tijdens een (zelf)massage. Zelf vinden we het altijd fijn om even stil te staan bij de werking van de olie. Als we de olie gebruiken, ademen we een paar keer diep in en uit en zeggen we tegen onszelf: “Deze olie brengt mij meer rust en ontspanning!”.

Nieuwsgierig geworden?

Nieuwsgierig geworden wat etherische oliƫn voor jou kunnen betekenen? Je mag ons altijd een berichtje op Instagram sturen of een mailtje naar info@basterbeek.com. We denken graag met je mee welke olie het beste bij je past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial