Aromatherapie met Wierook etherische olie

Aromatherapie met Wierook etherische olie - PURE by Me

Wierook etherische olie

Wierook etherische olie is een van de meest bekende spirituele oliën. De olie wordt ook wel Frankincense of Olibanum genoemd. Wierookolie wordt uit de hars van de Bosweliaboom gewonnen, deze groeit onder andere in Somalië, Oman, Jemen en India. Leuk om te weten: Voor 1 liter Wierookolie is er 20 kg hars nodig. Aromatherapie met Wierook etherische olie wordt veel toegepast voor diverse kwalen en klachten. Ik vertel je er alles over!

Aromatherapie met Wierook etherische olie

Wierook is al eeuwenoud bekend. De heilige drie koningen schonken het kindje Jezus het meest waardevolle wat er destijds was: Mirre, Goud en… Wierook! Misschien ken jij Wierook als de smalle rokende stokjes met een zware geur, maar Wierook essentiële olie is heel veelzijdig en wordt door vele mensen (dagelijks) ingezet!

Het mooie van aromatherapie met Wierook etherische olie is dat er veel verschillende toepassingen zijn. Niet alleen voor lichamelijke en psychische ongemakken, maar ook voor spirituele groei wordt deze olie veel ingezet.

Wierook etherische olie werkt ontstekingsremmend, antiseptisch, als antidepressivum, wondhelend, slijmoplossend, kalmerend en immuun stimulerend.

Let op! Etherische oliën zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dé oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Lees ook onze Medische disclaimer.

Wierook etherische olie voor lichamelijke klachten en kwaaltjes

Wierook etherische olie heeft een bijzonder effect op onze huid. De olie heeft een verjongend effect op de huidcellen. Het helpt tegen rimpels en onderdomsvlekken, niet voor niets wordt deze olie veel gebruikt in huidcrèmes en -serums. Maar ook bij littekens, brandwondjes en puistjes is het een hele fijne olie om in te zetten!

Wierook etherische olie kun je gebruiken in een diffuser bij bronchitisklachten. De ademhaling wordt dan verdiept, het overmatige slijm wordt gereguleerd en de klachten worden daarmee verzacht.

Wierook etherische olie voor psychische klachten

Je kunt aromatherapie met Wierook etherische olie ook gebruiken in een diffuser wanneer je last hebt van onrust, nerveuze spanningen en depressies. Wanneer onrustige gedachten je uit jouw slaap houden, kan Wierook etherische olie jou mooi ondersteunen.

Bij prikkelverwerking en extra concentratie is het fijn om 1 a 2 druppels Wierook olie te mengen met een basisolie (eventueel met een citrusolie of lavendel) en deze te smeren op de polsen en in de nek.

Wierook etherische olie voor spirituele groei

Wierook olie wordt veel gebruikt bij meditaties, visualisaties en yoga. De olie is een bruggenbouwer tussen de materiële en spirituele wereld. Het helpt je om het aardse los te laten en dichter bij jezelf te komen. Een fijne olie om je persoonlijke groei te stimuleren.

 

Wierook olie combineren

Wierook etherische olie kun je met heel veel andere oliën combineren. Bijvoorbeeld met Atlasceder, Mirre, Lavendel, Sandelhout, Geranium, Grove den, Scharlei, Ylang ylang en alle Citrus-oliën.

Wierook olie combineren

Wierook etherische olie kun je met heel veel andere oliën combineren. Bijvoorbeeld met Atlasceder, Mirre, Lavendel, Sandelhout, Geranium, Grove den, Scharlei, Ylang ylang en alle Citrus-oliën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial