Reuktraining: Je reuk terugkrijgen na corona

Reuk terugkrijgen na corona - PURE by ME

Wij hebben allebei het geluk dat we nog geen corona hebben gehad. *Kloppen het snel af!* Best een klein wonder, want het blijkt telkens weer dat Twente een van de grootste brandhaarden van Nederland is. 😉 We hebben dus geen idee hoe vreselijk vervelend het is om het wel te hebben, niet alleen bij de heftige klachten, maar ook bij de milde klachten. En toch krijgen we veel verschillende vragen van mensen die wél (veel) last hebben van corona. Uiteraard krijgen we vragen over het opbouwen van de weerstand, maar ook de grote vraag ‘Hoe kan ik mijn reuk terugkrijgen na corona?’ Het lijkt ons echt vreselijk om niks te kunnen ruiken! Dus gingen wij op onderzoek uit en kwamen een reuktraining van Marcia Korenhof tegen.

Hoe werkt je reuk?

De neus is onze meest belangrijke zintuig. Als enige zintuig is onze reuk direct verbonden met ons limbisch stelsel. Met ons wat? Het limbisch stelsel is een deel in onze hersenen en reguleert onze emoties en de herinneringen daaraan. Ken je dat? Dat je een bepaalde geur ruikt en meteen terug denkt aan die fijne vakantie, dat heerlijke gerecht of iets wat juist helemaal niet fijn is? Daarom is de reuk ons meest emotionele zintuig.

En wist je dat onze neus gemiddeld zo’n 10.000 verschillende geuren kan herkennen? Het is niet altijd makkelijk om ze te benoemen, maar we kunnen ze wel herkennen en onderscheiden. Niet alleen fijn om herinneringen op te halen, maar bijvoorbeeld ook om gevaar (zoals brand) te ruiken en herkennen.

Je reuk kwijt na corona..

Wanneer je je reuk (en smaak) kwijt bent geraakt na corona, kunnen we ons voorstellen dat dat echt vreselijk moet zijn. Handig bij de stinkende poepluiers, maar verder is het vooral een hele vervelende bijwerking. Maar volgens specialisten is het verlies van je reuk van korte duur en kun je je reuk terugkrijgen na corona. Om dit te stimuleren kun je een speciale reuktraining doen, deze reuktraining is ontwikkeld door een professor van Stanford University (VS).

Je reuk terugkrijgen na corona met deze reuktraining

Voor deze reuktraining heb je vijf verschillende etherische oliën nodig, namelijk: Citroen, Eucalyptus, Kaneel, Kruidnagel en Palmarosa. Dit zijn allemaal oliën met een verschillende (enkele) geur en bevatten een hoge concentratie van die geur. Hoe sterker de geur, des te sterker het signaal is dat naar de hersenen gestuurd wordt. We zullen je een lesje scheikundige samenstellingen besparen, maar dit zijn de oliën die je nodig hebt voor deze reuktraining.

 • Ga ontspannen zitten en open één flesje etherische olie.
 • Houdt het flesje zo’n 5 centimeter onder je neus en ruik er aan.
 • Concentreer je op de geur en probeer deze te benoemen.
 • Terwijl je ruikt adem je rustig in en uit door je neus voor een paar minuten.
 • Ben je klaar met ruiken? Ruik daarna aan een kopje koffiebonen om jouw reukorgaan te resetten. Geen koffiebonen bij de hand? Ruik dan aan jezelf, dit is voor onszelf ook een neutrale geur!
 • Pak vervolgens een van de andere flesjes en herhaal bovenstaande stappen.

Om deze reuktraining goed te beoefenen is het belangrijk om maar één etherische olie tegelijk te ruiken. Wissel ze wel af, want op die manier kun je je reukzenuwen goed triggeren. Doe de reuktraining ‘s ochtends en ‘s avonds voor zo’n 10 a 15 minuten.

Extra tips:

 • Probeer eerst een olie te ruiken zonder te weten welke etherische olie het is.
 • Concentratie tijdens deze reuktraining is echt heel belangrijk!
 • Verwacht niet dat je binnen een paar dagen voor 100% jouw reuk weer terug hebt. Het kan echt een tijdje duren, maar geef vooral niet op!

 

Over Marcia Korenhof

Marcia Korenhof is moeder van vier kinderen en een Aromatherapie Expert in hart en nieren. Zij kwam voor het eerst in aanraking met etherische oliën in Canada en niet veel later zei ze haar baan op en koos voor een studie Holistisch Aromatherapeut. Vandaag de dag helpt ze heel veel vrouwen (moeders) met haar kennis over aromatherapie.

Dit bericht is gepost in How to. Bookmark de link.

3 reacties op “Reuktraining: Je reuk terugkrijgen na corona

 1. Linda zegt:

  Dit werkt echt! Ik spreek uit ervaring. Ben zo blij dat mijn reuk (en smaak) weer terug is!
  Nogmaals bedankt voor deze tip dames van Purebyme! #fanvanpure 🙂

 2. Suzan zegt:

  Oh wat ben ik blij met het advies van Maud om deze therapie te doen.
  Na een dikke twee weken ruik ik weer. Niet alles, het is echt nog niet zoals het was, maar dat heeft tijd nodig.
  De reuktherapie heeft in ieder gebal enorm geholpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial