Hoe werkt een spijkermat en wat zijn de voordelen?

flowee spijkermat - PURE by Me

Misschien heb je het op Instagram al voorbij zien komen. Sinds een tijdje gebruik ik vrijwel dagelijks een spijkermat en ben ik er helemaal fan van geworden! Hoe werkt een spijkermat en wat zijn de voordelen? Ik vertel het je!

Wat is een spijkermat?

Het woord ‘spijkermat’ kan je misschien een beetje afschrikken. Ik heb goed nieuws voor je: het zijn geen échte spijkers. 😉 Een spijkermat wordt ook wel een acupressuurmat genoemd. De Flowee Spijkermat is een mat met 210 achthoekige spikes, met daarom 42 unieke scherpe uiteinden. Reken maar uit: daarmee krijg je 8820 drukpunten.

Hoe werkt een spijkermat?

In jouw huid zitten ontzettend veel zenuwuiteinden, door op de spijkermat te gaan liggen worden deze zenuwuiteinden geprikkeld en daaraan zitten heel veel voordelen. Zo wordt de doorbloeding geactiveerd en jouw lichaam ervaart een pijnprikkel. Door de pijnprikkels maken jouw hersenen twee gelukshormonen aan: Endorfine en Oxytocine, deze zorgen ervoor dat de pijnervaring minder wordt en dat je een ontspannen gevoel krijgt. Trust me: wanneer je rustig op de mat ligt en niet te veel beweegt, doet het echt geen pijn!

Wat zijn de voordelen van een spijkermat?

Doordat er verschillende drukpunten in het lichaam worden geactiveerd, heeft dit vele positieve effecten!

  • De doorbloeding wordt gestimuleerd, dit is fijn voor jouw spieren en afvalstoffen worden sneller vervoerd.
  • Door de pijnprikkels komen er twee gelukshormonen vrij, die jou een fijn en gelukkig gevoel geven.
  • Door de pijnprikkels leef je het hier en nu, daardoor maak je jouw hoofd leeg en ervaar je een diepe ontspanning. Ideaal wanneer je heel veel piekert!
  • De spijkermat zorgt voor meer ontspanning en een betere slaap.

Mijn ervaringen met de Flowee spijkermat

Sinds mijn burn-out (en vele maanden daarvoor) heb ik regelmatig hoofdpijn. Ik weet dat dit een signaal van mijn lichaam is dat er te veel spanning/stress wordt opgebouwd. Ik gebruik daar regelmatig de Tension Buster voor, om de spieren weer te ontkrampen en ik pak tussendoor wat extra rust. Maar dat was voor mij ook de reden om de spijkermat te proberen. Vond ik het eng en spannend? Ja! Ben ik inmiddels helemaal fan? Ja!

Inmiddels gebruik ik de mat elke avond voordat ik ga slapen. In het begin voel ik een lichte pijnprikkel, vervolgens wordt dit een tintelend gevoel en daarna worden mijn rug, schouders en nek helemaal warm. Ik kom in een pure ontspanning: zowel mentaal als fysiek. De spijkermat is helemaal een onderdeel geworden van mijn avondritueel en sinds ik de spijkermat dagelijks gebruik (nu twee maanden) heb ik nog maar één keer hoofdpijn gehad!

Meer informatie 

Wil je meer weten over de Flowee spijkermat, de voordelen en waar je deze nog meer voor kunt gebruiken? Op de website van Flowee lees je er alles over. Prijs: € 32.50 Ook verkrijgbaar via Bol.com.

2 reacties op “Hoe werkt een spijkermat en wat zijn de voordelen?

  1. Petra loohuis zegt:

    Zelf sinds 1,5 maand fan van de Tension Buster en nu sinds 2 weken de “ spijkermat “. Geen hoofdpijn meer gehad en precies zoals Maud zegt, spannend en eng ja!!! Nu avond ritueel geworden. Ik ben fan🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial